Zdravý slivkovo-jablkový crumble

Zdravý slivkovo-jablkový crumble

Milujem crumble s akýmkoľvek ovocím. Momentálne je však sezóna sliviek a keďže ich bolo všade neúrekom, rozhodla som sa zakomponovať ich do tejto pečenej dobroty spolu s jablkami. Crumble je v podstate zapečené ovocie s chrumkavou posýpkou. Recept si vyžaduje len minimum sladidla – ja používam xylitol, avšak môžete pridať aj stéviu alebo trstinový cukor. Nepoužívajte však likvidné sladidlá v prípade, že chcete zachovať jeho perfektnú chrumkavosť. Najradšej si crumble vychutnávam ešte teplý na raňajky, niekedy aj ako zdravý dezert.

Ak by ste si chceli v tomto crumble navýšiť obsah bielkovín, skúste ovocie posypať hrudkovitým tvarohom. Ten dezert nie len obohatí o bielkoviny, ale aj osvieži. Recept je veľmi jednoduchý a hotový ho budete mať raz-dva, poďte ho hneď vyskúšať.

 

Ingrediencie (na 2 porcie):

400 g čerstvých sliviek
2 menšie jablká
2 PL citrónovej šťavy

na posýpku:

2 PL zmäknutého kokosového oleja (alebo masla) (kúpite tu)
60 g celozrnnej/ovsenej múky (prípadne mandľovej)
1/2 ČL prášku do pečiva
1-2 PL xylitolu (alebo trochu stévie) (kúpite tu)
10 g kokosu

Postup:

Ovocie očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Poukladáme ho na spodok dvoch menších zapekacích misiek alebo jednej veľkej misy.

Ovocie pokvapkáme citrónovou šťavou.

V miske rukou rozmiešame zmäknutý kokosový olej alebo maslo, ľubovoľnú múku, sladidlo a prášok do pečiva.

Vzniknuté tuhé cesto namrvíme na pripravené ovocie.

Crumble posypeme strúhaným kokosom a pečieme ho približne 30 minút pri 190 stupňoch do zlatista.

 

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
378 55 9 6 15

Zdravý slivkovo-jablkový crumble

 

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 15
  • Porcie : 15
  • Tepelná úprava : 15 Min
Ovseno-banánové cookies s proteínom
  • Množstvo : 1
  • Porcie : 1
  • Tepelná úprava : 15 Min
Miešané vajíčka so špenátom, quinoou a kozím syrom

Pin It on Pinterest