Fit Recepty
Sleduj ma
Fit minestrone polievka

Fit minestrone polievka

Mali ste už minestrone? Fit minestrone polievka v sebe ukrýva všemožné druhy zeleniny. Čím viac, tým lepšie. Pokojne sa nechajte odviazať a pridajte aj vašu obľúbenú zeleninu. Poďte skúsiť túto známu taliansku polievku, vo verzii s hlivou ustricovou a quinoou.

Základom receptu na minestrone polievku je vždy kopec zeleniny. Potom sa pridáva ešte biela či strakatá fazuľa a polievka sa dokorení. Zvyknú sa do nej pridávať aj cestoviny, no ja si ju najradšej pripravujem s quinoou. Tá polievku obohatí o kvalitný zdroj bielkovín, mikronutrientov a komplexných sacharidov. Ak ju však náhodou práve doma nemáte, môžete do nej pridať buď cestoviny, alebo si polievku pripraviť úplne bez nich.

Nezľaknite sa ani dlhého zoznamu surovín. V polievke sa totiž použije množstvo druhov zeleniny, ale aj korenín. Aké druhy zeleniny sú do tejto polievky skvelé? Pridať môžete napríklad aj pór, stopkový zeler, zemiaky, kapustu, červenú papriku, hrášok, kaleráb, ružičkový kel a mnoho ďalších.

Moja minestrone polievka je s quinoou a hlivou ustricovou, čo pre mňa fungovalo ako veľmi chutná kombinácia. Je to nutrične hodnotná polievka, ktorá aj dobre zasýti. Práve preto je skvelá nielen ako súčasť obeda, ale podávať ju môžete s pokojným svedomím aj ako ľahšiu, teplú večeru. Je výdatná a plná skvelých chutí. Fit minestrone polievka zároveň obsahuje veľmi slušný podiel mikronutrientov, na čele s vitamínom A, C, železom, mangánom, horčíkom, meďou, kyselinou listovou a mnohými ďalšími.

Minestrone je jednoducho vďačná zeleninová polievka, ktorá bude za každých okolností chutiť skvele. Poďte ju vyskúšať. V tejto verzii s hlivou ustricovou a quinoou si ju, verím, obľúbite tiež. Pred servírovaním ju môžete posypať strúhaným parmezánom.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).

Ingrediencie

  • 400 g uvarenej bielej fazule (môže byť z konzervy)
  • 400 g lúpaných, sekaných paradajok (z konzervy)
  • 300 g cukety
  • 200 g hlivy ustricovej
  • 100 g suchej quinoy (odporúčam túto)
  • 1-2 mrkvy
  • 100 g baby špenátu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 ČL soli
  • štipka mletej rasce
  • 1 ČL provensálskeho korenia
  • 2,5 l vody

Postup

  1. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, koreniny, soľ a 2 minúty miešame.
  3. Následne pridáme všetky zvyšné suroviny a zmes zalejeme s 2,5 l vody.
  4. Polievku varíme prikrytú po dobu 25-30 minút.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).
Kúpiť knihu
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť5 porcií
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal243 KCal
Sacharidy33 g
Vláknina9 g
Bielkoviny12 g
Tuky4 g