Fit Recepty
Sleduj ma
Jednoduchý kurací pad thai

Jednoduchý kurací pad thai

Ak obľubujete chute exotiky, určite si tento jednoduchý kurací pad thai pripravte. Je to chuťovo výborné, no zároveň diétne fit jedlo s poriadnou dávkou zeleniny a bielkovín. Ak teda opäť neviete, čo zdravé a chutné si navariť, siahnite po tomto fit recepte.

Tento fit kurací pad thai je zdravý a pri jeho príprave sa ani nezapotíte. Nie je náročný na suroviny, aj napriek tomu, že má v sebe ukryté množstvo chutí. Je to v skutku zdravý fit recept s kuracím mäsom, ktorý je jednoduchý a rýchly na prípravu. Okrem toho potešia aj jeho nutričné vlastnosti - je nízkokalorický, low carb a bohatý na bielkoviny, vhodný teda aj na chudnutie. Ideálny je ako zdravý obed alebo večera.

Pad Thai je tradičné thajské streetfood-ové jedlo, ktoré sa obvykle podáva s rezancami a je doplnené buď o tofu, kuracie mäso, prípadne krevety. V tejto fit verzii však použijem namiesto rezancov kapustu a hlavnú rolu si tu zahrá kuracie mäso, ktoré jedlu prepožičia bielkoviny.

No a aby som vám ukázala, aké jednoduché je pripraviť si tento kurací pad thai, natočila som pre vás aj krátky videorecept, ktorý nájdete nižšie.

Tak čo, presvedčila som vás? :)

Tento recept je z knihy Štíhle recepty do 15 minút - obsahuje 50 rýchlych receptov na chudnutie (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 400 g kuracích pŕs
  • 1 menšia hlávková kapusta
  • 3 vajcia
  • 1/4 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 4 PL arašidov
  • 1 zelená paprika
  • morská soľ
  • hrsť petržlenovej vňate
  • šťava z 1 limetky/citrónu
  • mleté čierne korenie
  • 1 jarná cibuľka
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Hlávkovú kapustu očistíme a narežeme na čo najtenšie pásiky.
  2. Na panvici (odporúčam túto) si rozohrejeme lyžičku kokosového oleja, na ktorom ugrilujeme na tenko nakrájané kuracie prsia do zlatista (zhruba 5-6 minút).
  3. Medzičasom si vo väčšom hrnci rozohrejeme zvyšnú lyžičku kokosového oleja.
  4. Pridáme do neho nakrájanú jarnú cibuľku, zelenú papriku, prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané arašidy, morskú soľ a mleté čierne korenie.
  5. Zmes minútu pomiešame a následne do nej pridáme nakrájanú kapustu.
  6. Kapustu podusíme po dobu 3 minút a následne do nej pridáme rozmiešané vajíčka.
  7. Zmes za stáleho miešania povaríme ďalšie 2 minúty.
  8. Potom do nej primiešame sójovú omáčku a kurací vývar. Zmes varíme ešte 2 minúty.
  9. Nakoniec do hrnca pridáme ugrilované kuracie prsia a petržlenovú vňať.
  10. Pred servírovaním pad thai polejeme šťavou z limetky, prípadne citrónu.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal310 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina7 g
Bielkoviny35 g
Tuky12 g