Fit Recepty
Sleduj ma
Kapustový pilaf s kuracím mäsom

Kapustový pilaf s kuracím mäsom

Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto. Na prípravu tohto jedla budete potrebovať iba zopár základných surovín. Kapustový pilaf s kuracím mäsom je sýty, chutný a plný bielkovín. Vynikajúci recept, ktorý spája 3 hlavné suroviny - kapustu, ryžu a kuracie mäso v chutnej podobe.

Na prípravu kapustového pilafu som použila ryžu SOS Classic, ktorá je na prípravu rizota a podobných receptov ako stvorená. Jedlu dodá krémovú konzistenciu a prepojí tak jednotlivé suroviny.

Ak by ste chceli trochu zaexperimentovať s chuťami, môžete si nabudúce klasickú bielu kapustu zameniť za kyslú kapustu, čím dosiahnete ešte výraznejšie chute a výsledok podobný koložvárskej kapuste.

Ak nabudúce nebudete vedieť, čo s kapustou, otestujte aj tento jednoduchý recept. Prajem vám dobrú chuť :)

Ingrediencie

  • 600 g bielej kapusty
  • 250 g ryže SOS Classic (kúpite tu)
  • 700 ml vody (alebo zeleninového vývaru)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL olivového oleja
  • na mäso:
  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 PL olivového oleja
  • cesnakové korenie
  • gyros korenie
  • 1/2 ČL soli

Postup

  1. Ryžu zalejeme so 700 ml vody alebo zeleninového vývaru, osolíme ju a varíme 10 minút.
 

  2. Potom k ryži pridáme na tenké pásiky nakrájanú a očistenú kapustu. Hrniec zakryjeme a pilaf varíme ešte 20-30 minút.
  3. Občasne ryžu kontrolujeme aby sa nepripálila, premiešame ju a prípadne ju aj podlejeme vodou. Pilaf bude hotový, keď kapusta dostatočne zmäkne a ryža bude krémová.
  4. Medzitým si v druhom hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom na malú kúsky nakrájané kuracie prsia.
  5. Ku koncu mäso okoreníme a osolíme.
  6. Hotový pilaf podávame s kuracím mäsom.
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal463 KCal
Sacharidy50 g
Vláknina5 g
Bielkoviny41 g
Tuky8 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu