
Kapustový pilaf s kuracím mäsom
Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto. Na prípravu tohto jedla budete potrebovať iba zopár základných surovín. Kapustový pilaf s kuracím mäsom je sýty, chutný a plný bielkovín. Vynikajúci recept, ktorý spája 3 hlavné suroviny - kapustu, ryžu a kuracie mäso v chutnej podobe.
Na prípravu kapustového pilafu som použila ryžu SOS Classic, ktorá je na prípravu rizota a podobných receptov ako stvorená. Jedlu dodá krémovú konzistenciu a prepojí tak jednotlivé suroviny.
Ak by ste chceli trochu zaexperimentovať s chuťami, môžete si nabudúce klasickú bielu kapustu zameniť za kyslú kapustu, čím dosiahnete ešte výraznejšie chute a výsledok podobný koložvárskej kapuste.
Ak nabudúce nebudete vedieť, čo s kapustou, otestujte aj tento jednoduchý recept. Prajem vám dobrú chuť :)
Ingrediencie
- 600 g bielej kapusty
- 250 g ryže SOS Classic (kúpite tu)
- 700 ml vody (alebo zeleninového vývaru)
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 PL olivového oleja
- na mäso:
- 600 g kuracích pŕs
- 1 PL olivového oleja
- cesnakové korenie
- gyros korenie
- 1/2 ČL soli
Postup
- Ryžu zalejeme so 700 ml vody alebo zeleninového vývaru, osolíme ju a varíme 10 minút.
- Potom k ryži pridáme na tenké pásiky nakrájanú a očistenú kapustu. Hrniec zakryjeme a pilaf varíme ešte 20-30 minút.
- Občasne ryžu kontrolujeme aby sa nepripálila, premiešame ju a prípadne ju aj podlejeme vodou. Pilaf bude hotový, keď kapusta dostatočne zmäkne a ryža bude krémová.
- Medzitým si v druhom hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom na malú kúsky nakrájané kuracie prsia.
- Ku koncu mäso okoreníme a osolíme.
- Hotový pilaf podávame s kuracím mäsom.
Čas prípravy | 45 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 463 KCal | |
Sacharidy | 50 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 41 g | |
Tuky | 8 g |