
Morčacie kúsky v krémovej paradajkovej omáčke
Vyskúšajte si pripraviť na obed či večeru tieto fit morčacie prsia v chutnej krémovej paradajkovej omáčke - potešíte nimi nielen bruško, ale aj celé telo. Recept je nízkokalorický a obsahuje iba 3 g sacharidov na porciu.
Je to jeden z mojich najobľúbenejších receptov s morčacím mäsom. V morčacích prsiach, takisto ako v kuracích, nájdete nízke množstvo sacharidov, tuku a kalórií a vysoký podiel bielkovín, čo ich robí skvelou surovinou na chudnutie a do rôznych diét. Dobre vás teda zasýtia bez toho, aby telo zásobili hromadou kalórií.
V tomto fit jedle nájdete zaujímavú kombináciu korenín ako zázvor, škorica, čierne korenie, paprika a koriander. Na zjemnenie paradajkovej omáčky použite jogurt s minimálne 3% tuku, inak by sa mohol zraziť. Na záver môžete k mäsu primiešať aj strúhaný syr, napríklad mozzarellu.
K týmto morčacím kúskam odporúčam ako prílohu podávať napríklad ryžu, quinou, bulgur, kuskus, alebo v prípade, že chcete v jedle zachovať nízky obsah sacharidov, pripravte si karfiólovú "ryžu", ktorá sa k nemu mimoriadne hodí.
Ingrediencie
- 500g morčacích pŕs (prípadne kuracích)
- 1 PL masla
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL zázvorového korenia
- 4 PL paradajkového pretlaku
- 1 ČL mletej papriky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL mletého koriandru
- 1 ČL morskej soli (odporúčam túto)
- štipka škorice
- šťava z 1/2 citróna
- 170g bieleho jogurtu
- 100g strúhaného syra (podľa preferencií)
- 3 PL kyslej smotany (voliteľné)
- voda (v prípade potreby)
Postup
- Cibuľu si nakrájame nadrobno a v hrnci opečieme dohneda na lyžičke masla.
- Pridáme na kocky narezané morčacie prsia, koreniny, soľ a zamiešame.
- Hrniec prikryjeme a mäso necháme dusiť zhruba 20 minút na miernom plameni, pričom konrolujeme aby sa nepripálilo.
- Po zhruba 20 minútach k mäsu primiešame paradajkový pretlak spolu s roztlačeným cesnakom a citrónovou šťavou, zamiešame a necháme dusiť ďalších 5 minút.
- Ak vám neostal žiaden vývar, môžete pridať aj trocha vody.
- Následne do mäsa s omáčkou zamiešame nastrúhaný syr, nechámeho ho roztopiť a hrniec odstavíme z plameňa.
- Nakoniec primiešame jogurt, prípadne kúsok kyslej smotany a podávame, najlepšie s ryžou, bulgurom, kuskusom alebo quinoou.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 170 KCal | |
Sacharidy | 3 g | |
Vláknina | 0 g | |
Bielkoviny | 25 g | |
Tuky | 6 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízky obsah sacharidovNízkotučnéBez vajecQuinoaObed a večera bez múkyLow carb recepty na obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruRecepty na nízkotučné obedy a večereObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomLow carb recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyDiétne recepty s kuracím mäsom na chudnutieDiétne recepty s ryžou na chudnutieLow carb recepty s ryžouBezlepkové recepty s quinoouFitness recepty s kuskusom
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.