Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Morčacie kúsky v krémovej paradajkovej omáčke

Morčacie kúsky v krémovej paradajkovej omáčke

Vyskúšajte si pripraviť na obed či večeru tieto fit morčacie prsia v chutnej krémovej paradajkovej omáčke - potešíte nimi nielen bruško, ale aj celé telo. Recept je nízkokalorický a obsahuje iba 3 g sacharidov na porciu.

Je to jeden z mojich najobľúbenejších receptov s morčacím mäsom. V morčacích prsiach, takisto ako v kuracích, nájdete nízke množstvo sacharidov, tuku a kalórií a vysoký podiel bielkovín, čo ich robí skvelou surovinou na chudnutie a do rôznych diét. Dobre vás teda zasýtia bez toho, aby telo zásobili hromadou kalórií.

V tomto fit jedle nájdete zaujímavú kombináciu korenín ako zázvor, škorica, čierne korenie, paprika a koriander. Na zjemnenie paradajkovej omáčky použite jogurt s minimálne 3% tuku, inak by sa mohol zraziť. Na záver môžete k mäsu primiešať aj strúhaný syr, napríklad mozzarellu.

K týmto morčacím kúskam odporúčam ako prílohu podávať napríklad ryžu, quinou, bulgur, kuskus, alebo v prípade, že chcete v jedle zachovať nízky obsah sacharidov, pripravte si karfiólovú "ryžu", ktorá sa k nemu mimoriadne hodí.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 500g morčacích pŕs (prípadne kuracích)
  • 1 PL masla
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL zázvorového korenia
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL mletého koriandru
  • 1 ČL morskej soli (odporúčam túto)
  • štipka škorice
  • šťava z 1/2 citróna
  • 170g bieleho jogurtu
  • 100g strúhaného syra (podľa preferencií)
  • 3 PL kyslej smotany (voliteľné)
  • voda (v prípade potreby)

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a v hrnci opečieme dohneda na lyžičke masla.
  2. Pridáme na kocky narezané morčacie prsia, koreniny, soľ a zamiešame.
  3. Hrniec prikryjeme a mäso necháme dusiť zhruba 20 minút na miernom plameni, pričom konrolujeme aby sa nepripálilo.
  4. Po zhruba 20 minútach k mäsu primiešame paradajkový pretlak spolu s roztlačeným cesnakom a citrónovou šťavou, zamiešame a necháme dusiť ďalších 5 minút.
  5. Ak vám neostal žiaden vývar, môžete pridať aj trocha vody.
  6. Následne do mäsa s omáčkou zamiešame nastrúhaný syr, nechámeho ho roztopiť a hrniec odstavíme z plameňa.
  7. Nakoniec primiešame jogurt, prípadne kúsok kyslej smotany a podávame, najlepšie s ryžou, bulgurom, kuskusom alebo quinoou.
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal170 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina0 g
Bielkoviny25 g
Tuky6 g