
Mrkvová nátierka z 3 surovín plná bielkovín
Dochádzajú vám inšpirácie na jednoduché nátierky na pečivo? Skúste tento fit recept - mrkvová nátierka z 3 surovín je plná bielkovín, úplne jednoduchá na prípravu, hotová do 5 minút a poteší aj skvelou chuťou. Nátierka je bez masla, a tak v nej nájdete minimum tuku. Na druhej strane je plná bielkovín (18 g na porciu) a nízkokalorická (110 kcal na porciu), no aj napriek tomu bohatá na chuť.
Domáce pomazánky sú najlepšie, o to väčšmi, ak ide o zdravú verziu, ktorú si zhotovíte behom pár minút. Táto mrkvovo-tvarohová pomazánka vám v chladničke vydrží aj 2-3 dni, uchovávajte ju ale v uzatvárateľnej nádobe. Najlepšie chutí s čerstvým domácim pečivom. Odporúčam k nej napríklad tento recept: Ovseno-semienkový chlieb bez múky . Napokon si môžete pečivo s touto nátierkou doplniť aj o pažítku či klíčky.
Nátierku si môžete pripraviť aj z kombinácie hrudkovitého a jemného tvarohu. Nepoužívajte však výhradne jemný tvaroh, nátierka bude príliš tekutá. Ak nemáte radi surový cesnak, môžete namiesto neho použiť cesnakové korenie či granulovaný cesnak.
Poďte vyskúšať túto jednoduchú nátierku z mrkvy a tvarohu, som si istá že si pochutíte.
Ingrediencie
- 1 stredne veľká mrkva
- 250 g hrudkovitého nízkotučného tvarohu
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
- Mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- V sekáčiku potravín rozmixujeme mrkvu s tvarohom a ošúpanými strúčikmi cesnaku čo najviac dohladka.
- Nátierku môžete v prípade potreby dosoliť podľa chuti.
Čas prípravy | 5 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 110 KCal | |
Sacharidy | 6 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 18 g | |
Tuky | 0 g |