Milujem hranolky zo sladkých zemiakov! Rada ich servírujem k mäsitým či bezmäsitým jedlám, ale tiež samostatne, napríklad s omáčkou. Ako si však upiecť hranolky zo sladkých zemiakov dochrumkava tak, aby neboli príliš mäkké? To sa dozviete v tomto recepte.
Pečené hranolky zo sladkých zemiakov majú v porovnaní s hranolkami z klasických zemiakov tendenciu byť veľmi mäkké. Skúšala som už množstvo receptov na pečené batátové hranolky, no tieto boli za mňa zatiaľ úplne najlepšie. Dôležité je dodržať každý krok v postupe a hranolky osoliť až na záver. Postup je síce o niečo dlhší, ako postup na obyčajné pečené hranolky, no myslím si, že určite stojí za to chvíľu sa s nimi pohrať. Pokojne tiež zaexperimentujte s korením a vyskúšajte aj iné kombinácie. Musím vás však upozorniť, že pečením batátov nedosiahnete až taký chrumkavý výsledok ako keby ste si ich prichystali vo fritéze, majú však najbližšie ku chrumkavosti, ako sa to pečením dá :)
Tieto najlepšie hranolky zo sladkých zemiakov sú perfektné aj ako zdravý snack k filmu či na zahryznutie počas dňa. Sú plné vitamínu A, vlákniny a úžasnej kombinácie sladko-slaných chutí.