
Slané vajíčkovo-lososové muffiny s cibuľou
Doprajte si tieto neodolateľne šťavnaté muffiny na slano z vajec a lososa, do ktorých sa zamilujete na prvé ochutnanie. Potrebujete na ne iba zopár surovín, no a naviac, pripravené ich budete mať behom 5 minút, potom ich stačí vložiť do rúry a začať sa tešiť na výsledok. A ten je neskutočne chutný!
Slané vajíčkovo-lososové muffiny s cibuľou sú perfektnou voľbou ako na víkendové raňajky, tak i na bežnú večeru. Ponúkajú vysoký obsah bielkovín a zdravých tukov, no a na druhej strane v nich nájdete len minimum sacharidov. Aj preto môžeme tieto muffiny zaradiť medzi low carb recepty. Zároveň sú nutrične hodnotné a bohaté na množstvo mikronutrientov, a tiež omega 3 mastných kyselín.
V recepte som použila lososa vo vlastnej šťave zn.Sokra, ktorého rada používam práve do takýchto rýchlych receptov. Vyhovuje mi ako jeho chuť, tak i jednoduchosť jeho použitia.
Skúste si tento recept na slané muffiny s lososom pripraviť aj v obmenách - nabudúce môžete pridať aj nastrúhanú zeleninu (cuketu, tekvicu, patizón, papriku, huby či mrkvu), obľúbené bylinky alebo pridať aj nastrúhaný syr. Na prípravu muffiniek sú ideálne silikónové formičky - nemusíte tak použiť na vymastenie ani trochu oleja a jednoducho ich vyklopíte. Ak sa však chystáte použiť klasickú formu na muffiny, poriadne ju predtým potrite olejom.
Ak recept vyskúšate, budem rada ak mi napíšete, ako vám chutilo.
Ingrediencie
- 5 vajec
- 170 g lososa vo vlastnej šťave (odporúčam tohto)
- 30 g sušených paradajok
- 1 cibuľa
- 1/4 ČL soli
- nasekaná pažítka (podľa chuti)
Postup
- Rozbité vajcia a lososa bez nálevu dáme do misky a poriadne ich spolu rozmiešame metličkou.
- Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nasekané sušené paradajky, pažítku, soľ a cesto dobre zamiešame.
- Hotové cesto dávkujeme do 8 silikónových formičiek na muffiny.
- Slané muffiny pečieme 15-18 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 8 kusov |
Nutričné hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 73 KCal | |
Sacharidy | 2 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 6 g | |
Tuky | 5 g |