
Tekvicové gnocchi (halušky) s kuracím mäsom a syrovou omáčkou
Vyskúšajte tieto chutné kuracie kúsky podávané s tekvicovými gnocchi a jednoduchou syrovou omáčkou. Ich príprava by vám nemala zabrať viac ako 35 minút a jej výsledkom je chutné, zdravé a nutrične vyvážené jedlo.
V prípade, že práve neviete zohnať tekvicu, môžete si tieto gnocchi pripraviť aj zo sladkých zemiakov. Cícerová múka im dodá jemne orieškovú chuť a obohatí ich o bielkoviny a vlákninu. Ak by ste však chceli cícerovú múku nahradiť, môžete namiesto nej použiť celozrnnú múku. Jedlo je doplnené o jednoduchú syrovú omáčku s paprikou, na ktorú budete potrebovať iba 3 ingrediencie.
Tieto chutné tekvicové gnocchi (halušky) sú bez múky a vajec, takže vychutnať si ich môžu aj celiatici a ľudia s alergiou na vajíčko. Majú skvelú sladkastú chuť, ktorá sa hodí ako k slaným, tak aj k sladkým pokrmom. Môžete si ich vychutnať s mäsom a omáčkou, samostatne s nasekanými orieškami, paradajkovou omáčkou alebo s brusnicovou omáčkou a kyslou smotanou.
Ingrediencie
- 400g kuracích pŕs
- korenie (podľa chuti)
- 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
- Gnocchi:
- 200g tekvicového pyré (alebo pyré zo sladkého zemiaku)
- 120g (1 HR) cícerovej múky (odporúčam túto)
- 1 PL mletých ľanových semiačok (odporúčam tieto)
- 1/4 ČL morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
- Omáčka:
- 1/2 HR mlieka
- 1 HR strúhaného syra
- 1/2 ČL červenej papriky
Postup
- V mise si zmiešame všetky ingrediencie na gnocchi dokopy.
- Ak je cesto veľmi lepivé, pridajte ešte trochu cícerovej múky.
- Hotové cesto necháme odležať zhruba 5 minút a potom z neho ušúľame valčeky ktoré nakrájame na kúsky.
- Nasekané gnocchi dáme variť do vriacej vody.
- Gnocchi sú hotové, keď vyplávajú na povrch.
- Uvarené gnocchi precedíme a ešte chvíľu popražíme na panvici na lyžičke kokosového oleja dohneda.
- Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kúsky a ugrilujeme na panvici do zlatista.
- Okoreníme ich podľa chuti, napríklad steakovým korením alebo čiernym korením s morskou soľou.
- Omáčku si pripravíme jednoducho - zmiešaním mlieka, ľubovoľného strúhaného syra a červenou paprikou v hrnci.
- Omáčku varíme, pokým sa všetok syr nerozpustí a omáčka nezhustne.

Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 635 KCal | |
Sacharidy | 30 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 74 g | |
Tuky | 18 g |