
Vegánska karfiolová panvička
Táto vegánska karfiolová panvička má hneď niekoľko výhod, prečo by ste ju určite mali vyskúšať - je veľmi jednoduchá na prípravu, obsahuje množstvo skvelých chutí, je plná vitamínov a vlákniny, je bohatá na bielkoviny a zdravé tuky a môžete si ju bez výčitiek vychutnať na obed alebo večeru. Pochutnáte si na nej samostatne, no môžete ju podávať aj ako skvelú prílohu k mäsu či rybám. Ak máte radi zeleninu, toto vegánske jedlo plné zeleniny si určite zamilujete.
Vitamínová bomba poteší kedykoľvek počas dňa, a ak si nepotrpíte na vegánsku verziu, môžete si jedlo posypať napríklad aj strúhaným parmezánom. Dochutiť ju tiež môžete štipkou chilli alebo iným obľúbeným korením a vyzdvihnúť tak jej chute na ďalší level.
Ak chcete zvýšiť obsah bielkovín, môžete toto diétne jedlo podávať spolu s mäsom, napríklad týmto: Pečené kuracie stehná v citrónovej marináde . Karfiolová panvička poteší nielen vegánov, ale aj všetkých milovníkov zeleninových jedál. Vďaka nej si môžete chutným a šikovným spôsobom pridať do jedálnička viac zeleniny. Nezabudnite použiť kvalitný olivový olej, ktorý obsahuje zdravé tuky - tie sú potrebné na správne vstrebávanie vitamínov, ktoré jedlo obsahuje.
Jeden hrnček predstavuje objem 250 ml.
Ingrediencie
- 1 veľký karfiol
- 500 g húb (napr. šampiňóny)
- 2 malé cibule
- 1 hrnček mrazeného hrášku
- 1/2 cukety
- 2 hrnčeky baby špenátu
- 2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1 ČL sušeného oregána
- 1/2 hrnčeka vody
- soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup
- Nakrájaný karfiol vložíme do sekáčika a mixujeme ho, kým nebude pripomínať ryžu.
- Na veľkej panvici si rozohrejme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu.
- Pridáme cuketu a restujeme ju 2 minúty.
- Pridáme huby a hrášok, ktoré zalejeme vodou, a potom aj sušené oregano. Za stáleho miešania pridáme rozmixovaný karfiol.
- Na miernom ohni zmes varíme asi 5 minút, kým sa všetka voda nevstrebe.
- Na koniec pridáme špenát a dobre premiešame. Varíme ešte dve minúty, kým sa zo špenátu nevyparí voda.
- Napokon jedlo dochutíme soľou a korením podľa chuti, zamiešame ho a podávame teplé.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 232 KCal | |
Sacharidy | 9 g | |
Vláknina | 13 g | |
Bielkoviny | 15 g | |
Tuky | 9 g |