Fit Recepty
Sleduj ma
Vegánska karfiolová panvička

Vegánska karfiolová panvička

Táto vegánska karfiolová panvička má hneď niekoľko výhod, prečo by ste ju určite mali vyskúšať - je veľmi jednoduchá na prípravu, obsahuje množstvo skvelých chutí, je plná vitamínov a vlákniny, je bohatá na bielkoviny a zdravé tuky a môžete si ju bez výčitiek vychutnať na obed alebo večeru. Pochutnáte si na nej samostatne, no môžete ju podávať aj ako skvelú prílohu k mäsu či rybám. Ak máte radi zeleninu, toto vegánske jedlo plné zeleniny si určite zamilujete.

Vitamínová bomba poteší kedykoľvek počas dňa, a ak si nepotrpíte na vegánsku verziu, môžete si jedlo posypať napríklad aj strúhaným parmezánom. Dochutiť ju tiež môžete štipkou chilli alebo iným obľúbeným korením a vyzdvihnúť tak jej chute na ďalší level.

Ak chcete zvýšiť obsah bielkovín, môžete toto diétne jedlo podávať spolu s mäsom, napríklad týmto: Pečené kuracie stehná v citrónovej marináde . Karfiolová panvička poteší nielen vegánov, ale aj všetkých milovníkov zeleninových jedál. Vďaka nej si môžete chutným a šikovným spôsobom pridať do jedálnička viac zeleniny. Nezabudnite použiť kvalitný olivový olej, ktorý obsahuje zdravé tuky - tie sú potrebné na správne vstrebávanie vitamínov, ktoré jedlo obsahuje.

Jeden hrnček predstavuje objem 250 ml.

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 veľký karfiol
  • 500 g húb (napr. šampiňóny)
  • 2 malé cibule
  • 1 hrnček mrazeného hrášku
  • 1/2 cukety
  • 2 hrnčeky baby špenátu
  • 2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1/2 hrnčeka vody
  • soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Nakrájaný karfiol vložíme do sekáčika a mixujeme ho, kým nebude pripomínať ryžu.
  2. Na veľkej panvici si rozohrejme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu.
  3. Pridáme cuketu a restujeme ju 2 minúty.
  4. Pridáme huby a hrášok, ktoré zalejeme vodou, a potom aj sušené oregano. Za stáleho miešania pridáme rozmixovaný karfiol.
  5. Zmes varíme na miernom ohni asi 5 minút, kým sa všetka voda nevstrebe.
  6. Na koniec pridáme špenát a dobre premiešame. Varíme ešte dve minúty, kým sa zo špenátu nevyparí voda.
  7. Napokon jedlo dochutíme soľou a korením podľa chuti, zamiešame ho a podávame teplé.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal244 KCal
Sacharidy25 g
Vláknina13 g
Bielkoviny12 g
Tuky8 g