Fit Recepty
Sleduj ma
Vegánska plnená ,,omeleta"

Vegánska plnená ,,omeleta"

Táto chutná vegánska omeleta je skvelou alternatívou pre klasickú verziu raňajkovej omelety. Je plná bielkovín z tofu a humusu, ale aj vitamínov a vlákniny, ktoré jej dodá zeleninová náplň. Chrumkavá kôrka a jemné vnútro tejto vegánskej omelety vás očarí. Príprava zaberie iba 15 minút vášho času a jedlo zasýti na hodiny. Ak hľadáte nový, zaujímavý recept ktorý naštartuje váš deň, vyskúšajte túto omeletu z tofu.

Kombinácia chutí tofu, lahôdkového droždia a humusu je zaujímavá, suroviny sa krásne dopĺňajú a postarajú o kulinársky zážitok. Tofu vo verzii vegánskej "praženice" sme tu už mali ( Vegánska tofu „praženica“ bez vajec ), a ak ste ju skúšali tak viete, že jej chuť je skutočne podobná klasickej vajíčkovej praženici. S použitím čiernej soli, ktorá vďaka obsahu sírovodíka pripomína chuť vajec, ľahko oklamete chuťové poháriky aj nos. Skúste túto soľ použiť na ochutenie tejto vegánskej omelety a budete prekvapení, aká alchýmia sa dá vytvoriť v kuchyni za pomoci vhodných ingrediencií. Do cesta môžete použiť domáci alebo kúpený hummus. Lahôdkové droždie z receptu isto nevynechajte, chuťou totiž pripomína parmezán a jedlu dodá fantastickú chuť.

Túto omeletu si môžete naplniť ľubovoľnými ingredienciami podľa vašej chuti - extra humusom, podusenou zeleninou, hubami, šalátom, olivami alebo vašou obľúbenou omáčkou. Vyskúšajte niečo nové na raňajky a spríjemnite si deň touto vegánskou omeletou z tofu. Dobrú chuť :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 300 g bio tofu
  • 3 PL lahôdkového droždia (kúpite tu)
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 4 PL humusu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 60 ml rastlinného mlieka
  • soľ a čierne mleté korenie (podľa chuti)
  • 2 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Tofu, lahôdkové droždie, kukuričný škrob, cesnak, humus, mlieko, soľ a korenie vložíme do kuchynského robota a romixujeme do hladka. Ak je to potrebné, pridáme 1 - 2 lyžice vody. Cesto by malo byť redšie, podobné ako cesto na palacinky.
  2. Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu.
  3. Polovicu rozmixovanej zmesi vylejeme na panvicu s cibuľou a rozlejeme do tvaru palacinky.
  4. Pečieme 3 - 4 minúty na stredne silnom ohni. Ak chcete omeletu pekne zapečenú, obráťte ju a pečte ešte 1 - 2 minúty.
  5. Polovicu omelety naplníme obľúbenou plnkou a prikryjeme druhou stranou.
  6. Pečieme ďalšie 2 minúty, pričom omeletu zvrchu zatlačíme.
  7. Rovnako si pripravíme aj druhú omeletu zo zvyšku cesta.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal345 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina4 g
Bielkoviny24 g
Tuky20 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu