
Vegánska plnená ,,omeleta"
Táto chutná vegánska omeleta je skvelou alternatívou pre klasickú verziu raňajkovej omelety. Je plná bielkovín z tofu a humusu, ale aj vitamínov a vlákniny, ktoré jej dodá zeleninová náplň. Chrumkavá kôrka a jemné vnútro tejto vegánskej omelety vás očarí. Príprava zaberie iba 15 minút vášho času a jedlo zasýti na hodiny. Ak hľadáte nový, zaujímavý recept ktorý naštartuje váš deň, vyskúšajte túto omeletu z tofu.
Kombinácia chutí tofu, lahôdkového droždia a humusu je zaujímavá, suroviny sa krásne dopĺňajú a postarajú o kulinársky zážitok. Tofu vo verzii vegánskej "praženice" sme tu už mali ( Vegánska tofu „praženica“ bez vajec ), a ak ste ju skúšali tak viete, že jej chuť je skutočne podobná klasickej vajíčkovej praženici. S použitím čiernej soli, ktorá vďaka obsahu sírovodíka pripomína chuť vajec, ľahko oklamete chuťové poháriky aj nos. Skúste túto soľ použiť na ochutenie tejto vegánskej omelety a budete prekvapení, aká alchýmia sa dá vytvoriť v kuchyni za pomoci vhodných ingrediencií. Do cesta môžete použiť domáci alebo kúpený hummus. Lahôdkové droždie z receptu isto nevynechajte, chuťou totiž pripomína parmezán a jedlu dodá fantastickú chuť.
Túto omeletu si môžete naplniť ľubovoľnými ingredienciami podľa vašej chuti - extra humusom, podusenou zeleninou, hubami, šalátom, olivami alebo vašou obľúbenou omáčkou. Vyskúšajte niečo nové na raňajky a spríjemnite si deň touto vegánskou omeletou z tofu. Dobrú chuť :)
Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.
Ingrediencie
- 300 g bio tofu
- 3 PL lahôdkového droždia (kúpite tu)
- 2 ČL kukuričného škrobu
- 4 PL humusu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 60 ml rastlinného mlieka
- soľ a čierne mleté korenie (podľa chuti)
- 2 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
Postup
- Tofu, lahôdkové droždie, kukuričný škrob, cesnak, humus, mlieko, soľ a korenie vložíme do kuchynského robota a romixujeme do hladka. Ak je to potrebné, pridáme 1 - 2 lyžice vody. Cesto by malo byť redšie, podobné ako cesto na palacinky.
- Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu.
- Polovicu rozmixovanej zmesi vylejeme na panvicu s cibuľou a rozlejeme do tvaru palacinky.
- Pečieme 3 - 4 minúty na stredne silnom ohni. Ak chcete omeletu pekne zapečenú, obráťte ju a pečte ešte 1 - 2 minúty.
- Polovicu omelety naplníme obľúbenou plnkou a prikryjeme druhou stranou.
- Pečieme ďalšie 2 minúty, pričom omeletu zvrchu zatlačíme.
- Rovnako si pripravíme aj druhú omeletu zo zvyšku cesta.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 345 KCal | |
Sacharidy | 17 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 24 g | |
Tuky | 20 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínVegetariánskeRaňajkyBez laktózyBez vajecTofuObed a večera bez múkyRaňajky bez múky a lepkuVegánske obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruFitness tofu recepty s vysokým obsahom bielkovínZdravé vegánske tofu receptyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovínZdravé veganske zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.