Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom

Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom

Kapor určite patrí medzi najobľúbenejšie hlavné chody, ktoré sa každoročne objavujú na štedrovečerných stoloch u mnohých rodín. Obvykle sa pripravuje táto ryba so zemiakovým šalátom, no v tomto fit recepte vám predstavím netradičnú, no o to zaujímavejšiu kombináciu, ktorú budem určite tento rok počas sviatkov podávať. Bude to zdravý recept na vianočného kapra s batátmi a coleslaw šalátom. Ak si tiež radi občas pripravíte počas sviatkov niečo netradičné, určite tento chutný recept vyskúšajte. A pokojne si na ňom pochutnajte aj mimo sviatkov.

Kapra si pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho, a to jeho opražením na panvici. Použijem na to olej z hroznových jadierok, ktorý je na takéto vyprážanie ideálny, pretože má vysoký bod varu a zachováva chuť a vôňu pripravovaného jedla aj po tepelnej úprave. Má jemne orieškovú chuť a je bohatý na vitamín E a antioxidanty. Rybu zľahla okorením a osolím, vďaka čomu získa neodolateľnú chuť. Som si istá, že vôňa rozmarínu vás pri jeho príprave úplne očarí.

Vyskúšajte toto zdravé a chutné jedlo, som si istá, že zachutí celej rodine. Spojenie chutí kapra, sladkých zemiakov a fit coleslaw šalátu je podľa mňa úplne vynikajúce.

Ingrediencie (na 2 porcie):

na kapra:

300 g kapra
3 PL oleja z hroznových jadier Borges
1/2 ČL soli
1/2 ČL rozmarínu (čerstvý/sušený)
1/4 ČL mletého čierneho korenia

na oblohu:

500 g batátov

na coleslaw šalát:

1/4 bielej kapusty
2 menšie mrkvy
1/4 cibule
200 g bieleho jogurtu
2 PL kyslej smotany
1 ČL horčice
1/2 ČL octu
1/2 ČL citrónovej šťavy
štipka morskej soli
štipka mletého čierneho korenia

Postup:

Najskôr si pripravíme coleslaw. V miske si zmiešame jogurt, kyslú smotanu, horčicu, ocot a citrónovú šťavu.

Kapustu, mrkvu a cibuľu nakrájame na strúhadle na čo najtenšie a najmenšie kúsky a pridáme ich do misky k dressingu.

Šalát poriadne zamiešame a nakoniec dochutíme korením a morskou soľou podľa chuti.

Batáty uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30-45 minút (podľa veľkosti) pri 190 stupňoch do mäkka.

Po dopečení ich necháme vychladnúť a potom ich nakrájame na malé kúsky.

V hlbokej panvici alebo vo woku si rozohrejeme olej z hroznových jadier.

Následne na panvicu pridáme na filety nakrájaného kapra, ktorého osolíme a okoreníme.

Kapra vyprážame približne 4 minúty z každej strany, dokým sa poriadne neprepečie.

Kapra podávame spolu s coleslawom a nakrájanými batátmi, ktoré môžeme na záver poliať olejom, v ktorom sa kapor vyprážal.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
679 58 12 46 25

Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 40 Min
Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 15 Min
Quinoová kaša s chia semienkami a jablkom

Pin It on Pinterest