
Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom
Kapor určite patrí medzi najobľúbenejšie hlavné chody, ktoré sa každoročne objavujú na štedrovečerných stoloch u mnohých rodín. Obvykle sa pripravuje táto ryba so zemiakovým šalátom, no v tomto fit recepte vám predstavím netradičnú, no o to zaujímavejšiu kombináciu, ktorú budem určite tento rok počas sviatkov podávať. Bude to zdravý recept na vianočného kapra s batátmi a coleslaw šalátom. Ak si tiež radi občas pripravíte počas sviatkov niečo netradičné, určite tento chutný recept vyskúšajte. A pokojne si na ňom pochutnajte aj mimo sviatkov.
Kapra si pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho, a to jeho opražením na panvici. Použijem na to olej z hroznových jadierok, ktorý je na takéto vyprážanie ideálny, pretože má vysoký bod varu a zachováva chuť a vôňu pripravovaného jedla aj po tepelnej úprave. Má jemne orieškovú chuť a je bohatý na vitamín E a antioxidanty. Rybu zľahla okorením a osolím, vďaka čomu získa neodolateľnú chuť. Som si istá, že vôňa rozmarínu vás pri jeho príprave úplne očarí.
Vyskúšajte toto zdravé a chutné jedlo, som si istá, že zachutí celej rodine. Spojenie chutí kapra, sladkých zemiakov a fit coleslaw šalátu je podľa mňa úplne vynikajúce.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- na kapra:
- 300 g kapra
- 3 PL oleja z hroznových jadier Borges (tento)
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL rozmarínu (čerstvý/sušený)
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- na oblohu:
- 500 g batátov
- na coleslaw šalát:
- 1/4 bielej kapusty
- 2 menšie mrkvy
- 1/4 cibule
- 200 g bieleho jogurtu
- 2 PL kyslej smotany
- 1 ČL horčice
- 1/2 ČL octu
- 1/2 ČL citrónovej šťavy
- štipka morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
Postup
- Najskôr si pripravíme coleslaw. V miske si zmiešame jogurt, kyslú smotanu, horčicu, ocot a citrónovú šťavu.
- Kapustu, mrkvu a cibuľu nakrájame na strúhadle na čo najtenšie a najmenšie kúsky a pridáme ich do misky k dressingu.
- Šalát poriadne zamiešame a nakoniec dochutíme korením a morskou soľou podľa chuti.
- Batáty uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30-45 minút (podľa veľkosti) pri 190 stupňoch do mäkka.
- Po dopečení ich necháme vychladnúť a potom ich nakrájame na malé kúsky.
- V hlbokej panvici alebo vo woku si rozohrejeme olej z hroznových jadier.
- Následne na panvicu pridáme na filety nakrájaného kapra, ktorého osolíme a okoreníme.
- Kapra vyprážame približne 4 minúty z každej strany, dokým sa poriadne neprepečie.
- Kapra podávame spolu s coleslawom a nakrájanými batátmi, ktoré môžeme na záver poliať olejom, v ktorom sa kapor vyprážal.
Čas prípravy | 60 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 679 KCal | |
Sacharidy | 58 g | |
Vláknina | 12 g | |
Bielkoviny | 46 g | |
Tuky | 25 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínŠalátyBez vajecObed a večera bez múkyObed a večera so sladkými zemiakmiBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruFitness vianočné receptyVianočné recepty bez múkyFitness recepty so sladkými zemiakmiBezlepkové recepty s batátmiFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.