Fit Recepty
Sleduj ma
Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom

Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom

Kapor určite patrí medzi najobľúbenejšie hlavné chody, ktoré sa každoročne objavujú na štedrovečerných stoloch u mnohých rodín. Obvykle sa pripravuje táto ryba so zemiakovým šalátom, no v tomto fit recepte vám predstavím netradičnú, no o to zaujímavejšiu kombináciu, ktorú budem určite tento rok počas sviatkov podávať. Bude to zdravý recept na vianočného kapra s batátmi a coleslaw šalátom. Ak si tiež radi občas pripravíte počas sviatkov niečo netradičné, určite tento chutný recept vyskúšajte. A pokojne si na ňom pochutnajte aj mimo sviatkov.

Kapra si pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho, a to jeho opražením na panvici. Použijem na to olej z hroznových jadierok, ktorý je na takéto vyprážanie ideálny, pretože má vysoký bod varu a zachováva chuť a vôňu pripravovaného jedla aj po tepelnej úprave. Má jemne orieškovú chuť a je bohatý na vitamín E a antioxidanty. Rybu zľahla okorením a osolím, vďaka čomu získa neodolateľnú chuť. Som si istá, že vôňa rozmarínu vás pri jeho príprave úplne očarí.

Vyskúšajte toto zdravé a chutné jedlo, som si istá, že zachutí celej rodine. Spojenie chutí kapra, sladkých zemiakov a fit coleslaw šalátu je podľa mňa úplne vynikajúce.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • na kapra:
  • 300 g kapra
  • 3 PL oleja z hroznových jadier Borges (tento)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL rozmarínu (čerstvý/sušený)
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • na oblohu:
  • 500 g batátov
  • na coleslaw šalát:
  • 1/4 bielej kapusty
  • 2 menšie mrkvy
  • 1/4 cibule
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 ČL horčice
  • 1/2 ČL octu
  • 1/2 ČL citrónovej šťavy
  • štipka morskej soli
  • štipka mletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Najskôr si pripravíme coleslaw. V miske si zmiešame jogurt, kyslú smotanu, horčicu, ocot a citrónovú šťavu.
  2. Kapustu, mrkvu a cibuľu nakrájame na strúhadle na čo najtenšie a najmenšie kúsky a pridáme ich do misky k dressingu.
  3. Šalát poriadne zamiešame a nakoniec dochutíme korením a morskou soľou podľa chuti.
  4. Batáty uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30-45 minút (podľa veľkosti) pri 190 stupňoch do mäkka.
  5. Po dopečení ich necháme vychladnúť a potom ich nakrájame na malé kúsky.
  6. V hlbokej panvici alebo vo woku si rozohrejeme olej z hroznových jadier.
  7. Následne na panvicu pridáme na filety nakrájaného kapra, ktorého osolíme a okoreníme.
  8. Kapra vyprážame približne 4 minúty z každej strany, dokým sa poriadne neprepečie.
  9. Kapra podávame spolu s coleslawom a nakrájanými batátmi, ktoré môžeme na záver poliať olejom, v ktorom sa kapor vyprážal.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal679 KCal
Sacharidy58 g
Vláknina12 g
Bielkoviny46 g
Tuky25 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu