Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé kalerábové hranolky

Zdravé kalerábové hranolky

Na Slovensku existuje unikátny spôsob balenia dievčat, tzv. tlačenie kalerábov (lichôtok, namotávok) do hlavy. Skúste byť originálnejší a ponúknite ju kalerábovými hranolkami, ktoré si natlačí do bruška. O romantickú, zdravú a rýchlu večeru máte postarané. Určite ju receptom na kalerábové hranolky okúzlite viac ako zbierkou motýľov.

Hranolky už dávno nie sú len o zemiakoch. Zdravé zeleninové hranolky si ľahko a jednoducho pripravíte napríklad aj z kalerábu. Kaleráb je vynikajúcim zdrojom živín, pretože obsahuje magnézium, ktoré povzbudzuje činnosť organizmu. Účinné látky obsiahnuté v kalerábe pomáhajú pri problémoch so zápalom, znižujú riziko cukrovky a taktiež je veľmi prospešný pri chudnutí a udržiavaní si štíhlej postavy.

Ak tieto nízkokalorické kalerábové hranolky správne dochutíte, stanú sa prirodzenou súčasťou vášho jedálnička a s chuťou si ich vždy pridáte ako prílohu k rybe, mäsu či len tak na pohostenie pre priateľov s obľúbeným dipom. Uvidíte, že klasické zemiakové hranolky vám už chýbať vôbec nebudú.

Tip na výborný nízkokalorický snack či ľahkú večeru: Teplé hranolčeky podávané s bielym jogurtom, prípadne domácim cesnakovým či iným dipom.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 2 kaleráby
  • štipka morskej soli
  • korenie (podľa chuti, odporúčaná zmes: mleté čierne korenie, mletá paprika, cesnakové korenie)
  • 1 ČL olivového oleja odporúčam tento

Postup

  1. Kaleráb si očistíme a nakrájame na hranolčeky.
  2. Nakrájaný kaleráb dáme do misky, kde ho posolíme aby sa zbavil vody a necháme ho odpočívať zhruba 20 minút. Tento krok môžete vynechať, no hranolčeky budú menej chrumkavejšie.
  3. Vodu po 20 minútach zlejeme, kalerábové hranolky polejeme olivovým olejom, okoreníme podľa chuti a rozložíme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  4. Kalerábové hranolky pečieme na 200 stupňoch zhruba 25 minút dohneda.
  5. Hranolčeky podávame teplé samostatne, s bielym jogurtom, prípadne s iným dipom.
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal20 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina6 g
Bielkoviny3 g
Tuky3 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu