Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé kalerábové hranolky

Zdravé kalerábové hranolky

Na Slovensku existuje unikátny spôsob balenia dievčat, tzv. tlačenie kalerábov (lichôtok, namotávok) do hlavy. Skúste byť originálnejší a ponúknite ju kalerábovými hranolkami, ktoré si natlačí do bruška. O romantickú, zdravú a rýchlu večeru máte postarané. Určite ju receptom na kalerábové hranolky okúzlite viac ako zbierkou motýľov.

Hranolky už dávno nie sú len o zemiakoch. Zdravé zeleninové hranolky si ľahko a jednoducho pripravíte napríklad aj z kalerábu. Kaleráb je vynikajúcim zdrojom živín, pretože obsahuje magnézium, ktoré povzbudzuje činnosť organizmu. Účinné látky obsiahnuté v kalerábe pomáhajú pri problémoch so zápalom, znižujú riziko cukrovky a taktiež je veľmi prospešný pri chudnutí a udržiavaní si štíhlej postavy.

Ak tieto nízkokalorické kalerábové hranolky správne dochutíte, stanú sa prirodzenou súčasťou vášho jedálnička a s chuťou si ich vždy pridáte ako prílohu k rybe, mäsu či len tak na pohostenie pre priateľov s obľúbeným dipom. Uvidíte, že klasické zemiakové hranolky vám už chýbať vôbec nebudú.

Tip na výborný nízkokalorický snack či ľahkú večeru: Teplé hranolčeky podávané s bielym jogurtom, prípadne domácim cesnakovým či iným dipom.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 2 kaleráby
  • štipka morskej soli (odporúčam túto)
  • korenie (podľa chuti, odporúčaná zmes: mleté čierne korenie, mletá paprika, cesnakové korenie)
  • 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Kaleráb si očistíme a nakrájame na hranolčeky.
  2. Nakrájaný kaleráb dáme do misky, kde ho posolíme aby sa zbavil vody a necháme ho odpočívať zhruba 20 minút. Tento krok môžete vynechať, no hranolčeky budú menej chrumkavejšie.
  3. Vodu po 20 minútach zlejeme, kalerábové hranolky polejeme olivovým olejom, okoreníme podľa chuti a rozložíme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  4. Kalerábové hranolky pečieme na 200 stupňoch zhruba 25 minút dohneda.
  5. Hranolčeky podávame teplé samostatne, s bielym jogurtom, prípadne s iným dipom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal20 KCal
Sacharidy5 g
Vláknina6 g
Bielkoviny3 g
Tuky3 g