
Cuketový šalát s praženicou
Nízkosacharidový cuketový šalát s praženicou, feta syrom a olivami. Vyskúšajte ho napríklad na večeru! Je plný bielkovín a dobre vás zasýti. Hotový je za pár minút a obsahuje len zopár ingrediencií. Ak obľubujete vajíčka na raňajky či večeru, tento recept je pre vás ako stvorený - inšpirujte sa a pripravte si vajíčka s cuketovým šalátom.
Cuketa je živinami nabitá, šťavnatá zelenina, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu. Počas sezóny je cuketa úplne všade a každý recept a tip na jej prípravu poteší nejedného z nás. Primiešajte si teda nastrúhanú cuketu k praženici a dochuťte jedlo olivami, sušenými paradajkami a feta syrom. Vyčarujte si výdatné raňajky alebo jednoduchú a chutnú večeru - tento zdravý cuketový šalát s praženicou je na to ako stvorený.
Tento *low carb šalát *je plný farieb a poteší oko každého umelca. Cuketa obsahuje veľa vody, takže celému jedlu dodá na šťavnatosti. Dajte si však pozor pri príprave praženice a nepreháňajte to s dochucovaním - sušené paradajky, olivy aj feta syr sú výrazne slané suroviny, ktoré šalátu prepožičajú dosť soli. Dochucujte tento šalát najlepšie až po zmiešaní všetkých ingrediencií dohromady.
Ingrediencie
- 1 malá cuketa
- 3 vajcia
- 5 olív
- 1 PL nadrobeného syru feta
- sušené/čerstvé paradajky
- balzamikový ocot (voliteľné)
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Vajcia rozbijeme, rozmiešame a pripravíme si z nich omeletu.
- Cuketu očistíme, umyjeme a najemno nastrúhame.
- Cuketu zmiešame s praženicou a vzniknutú zmes osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Nakoniec šalát posypeme nakrájanými olivami, nadrobeným feta syrom a sušenými či čerstvými paradajkami.
- Šalát môžeme pred servírovaním poliať balzamikovým octom.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 1 porcia |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 250 KCal | |
Sacharidy | 2 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 19 g | |
Tuky | 16 g |