
Fitness pečienka v paradajkovej omáčke s batátmi
Obľubujete pečienku? V takom prípade je táto fitness pečienka v paradajkovej omáčke s batátmi pre vás dobrým tipom na zdravý obed. Týmto jedlom rýchlo zaženiete hlad a zároveň telu poskytnete kopec živín a bielkovín. Oplatí sa ho vyskúšať - kombináciu pečienky a batátov si zamilujete!
Výborne dochutená pečienka, ktorú si pripravíme v paradajkovej omáčke spolu so špenátom a podávať ju budeme so sladkastými batátmi. Jedlo je opäť raz veľmi jednoduché na prípravu. Batáty jednoducho upečieme v rúre do mäkka a zvyšok si pripravíme na sporáku v jednom hrnci. Receptu sa tak nemusí báť ani žiaden začiatočník v zdravej kuchyni. Upečené batáty môžete na záver nakrájať na kocky, alebo si z nich pripraviť zemiakovú kašu.
Toto fit jedlo sa môže popýšiť poriadne bohatým obsahom draslíka, ale vo vysokom množstve nechýbajú ani mikronutrienty ako vitamíny A a B skupiny, železo, meď, selén, zinok a mnoho, mnoho ďalších. Pečienka je celkovo výživná potravina, no v tomto prevedení nám vie toto jedlo poskytnúť ešte viac benefitov.
Poďte vyskúšať túto fitness pečienku v paradajkovej omáčke s batátmi. Táto kombinácia je jednoducho super!
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 500 g kuracej pečienky (prípadne inej)
- 1 kg sladkých zemiakov
- 1 veľká cibuľa
- 1 PL oleja (odporúčam tento)
- 50 g paradajkového pretlaku
- 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 1 ČL sladkej mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- 100 ml vody
- hrsť baby špenátu
- petržlenová vňať
Postup
- Sladké zemiaky poprepichujeme vidličkou a upečieme ich v rúre na plechu vystlatom papierom na pečenie do mäkka (približne 30-40 minút pri 220 stupňoch).
- V hlbokej panvici (odporúčam túto) alebo v hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Pridáme pečienku, zamiešame a následne ju okoreníme a osolíme.
- Primiešame paradajkový pretlak, sójovú omáčku a podlejeme so 100 ml vody.
- Pečienku dusíme pod pokrievkou približne 15 minút.
- Následne k nej pridáme prelisované strúčiky cesnaku, umytý špenát a petržlenovú vňať.
- Jedlo párkrát premiešame a následne ho môžeme podávať spolu s upečenými batátmi.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 3 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 553 KCal | |
Sacharidy | 63 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bielkoviny | 35 g | |
Tuky | 13 g |