Fit Recepty
Sleduj ma
Fitness pečienka v paradajkovej omáčke s batátmi

Fitness pečienka v paradajkovej omáčke s batátmi

Obľubujete pečienku? V takom prípade je táto fitness pečienka v paradajkovej omáčke s batátmi pre vás dobrým tipom na zdravý obed. Týmto jedlom rýchlo zaženiete hlad a zároveň telu poskytnete kopec živín a bielkovín. Oplatí sa ho vyskúšať - kombináciu pečienky a batátov si zamilujete!

Výborne dochutená pečienka, ktorú si pripravíme v paradajkovej omáčke spolu so špenátom a podávať ju budeme so sladkastými batátmi. Jedlo je opäť raz veľmi jednoduché na prípravu. Batáty jednoducho upečieme v rúre do mäkka a zvyšok si pripravíme na sporáku v jednom hrnci. Receptu sa tak nemusí báť ani žiaden začiatočník v zdravej kuchyni. Upečené batáty môžete na záver nakrájať na kocky, alebo si z nich pripraviť zemiakovú kašu.

Toto fit jedlo sa môže popýšiť poriadne bohatým obsahom draslíka, ale vo vysokom množstve nechýbajú ani mikronutrienty ako vitamíny A a B skupiny, železo, meď, selén, zinok a mnoho, mnoho ďalších. Pečienka je celkovo výživná potravina, no v tomto prevedení nám vie toto jedlo poskytnúť ešte viac benefitov.

Poďte vyskúšať túto fitness pečienku v paradajkovej omáčke s batátmi. Táto kombinácia je jednoducho super!

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g kuracej pečienky (prípadne inej)
  • 1 kg sladkých zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 PL oleja (odporúčam tento)
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 1 ČL sladkej mletej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 100 ml vody
  • hrsť baby špenátu
  • petržlenová vňať
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Sladké zemiaky poprepichujeme vidličkou a upečieme ich v rúre na plechu vystlatom papierom na pečenie do mäkka (približne 30-40 minút pri 220 stupňoch).
  2. V hlbokej panvici (odporúčam túto) alebo v hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  3. Pridáme pečienku, zamiešame a následne ju okoreníme a osolíme.
  4. Primiešame paradajkový pretlak, sójovú omáčku a podlejeme so 100 ml vody.
  5. Pečienku dusíme pod pokrievkou približne 15 minút.
  6. Následne k nej pridáme prelisované strúčiky cesnaku, umytý špenát a petržlenovú vňať.
  7. Jedlo párkrát premiešame a následne ho môžeme podávať spolu s upečenými batátmi.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal553 KCal
Sacharidy63 g
Vláknina11 g
Bielkoviny35 g
Tuky13 g