Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Hubovo-cesnaková ryža s hráškom

Hubovo-cesnaková ryža s hráškom

Krémová hubovo-cesnaková ryža s hráškom - perfektný obed s nízkym obsahom kalórií a tuku. Ak obľubujete huby a cesnak, zaručujem vám, že si na tomto jedle pochutíte. Tento bezlepkový recept môžete podávať aj na večeru a pochutia si aj celiatici. Som si istá, že si toto fit hubové rizoto zamilujete na prvé ochutnanie.

Tento úplne jednoduchý, zdravý recept na ryžu s hubovo-cesnakovou omáčkou je ideálny, pokiaľ nestíhate variť alebo máte doma čerstvé huby. Príprava jedla vám zaberie iba 30 minút, no zasýti vás na dlhšiu dobu. Všetko, čo k receptu budete potrebovať je jeden hrniec na ryžu a hlboká panvica.

Do tejto hubovo-cesnakovej ryže s hráškom odporúčam pred koncom zamiešať aj strúhaný syr (najlepšie mozzarellu), vďaka čomu sa toto rýchle jedlo stane úplne neodolateľným. Kombinácie tuniaka a ryže sa tiež vôbec nemusíte báť - je skvelá! Ak teda túžite po ešte sýtejšom jedle, bohatšom na bielkoviny, pokojne ho pridajte tiež. Ryža je však výborná i bez nich a vynikne v nej úžasná, hubová chuť. Toto fit jedlo sa skvelo hodí počas hubovej sezóny, kedy je húb všade neúrekom. Pokiaľ tiež neviete, čo robiť so všetkými tými hubami, ktoré vám z lesa nosí manžel alebo deti, vyskúšajte tento jednoduchý recept.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 500g húb (napr. šampiňóny)
  • 300g hnedej ryže
  • 200g hrášku
  • 100ml mlieka
  • 1 cibuľa
  • 4 cesnakové strúčiky
  • 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • syr (voliteľné)
  • tuniak (voliteľné) (odporúčam tento)

Postup

  1. Do menšieho hrnca nasypeme prepláchnutú ryžu a zalejeme ju dvojnásobným objemom vody.
  2. Ryžu uvaríme na miernom plameni domäkka.
  3. Medzičasom si v hlbokej panvici na rozohriatom kokosovom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme umyté a nakrájané huby a podusíme ich zhruba 5 minút.
  5. Na záver do hubovej zmesi primiešame uvarenú ryžu, hrášok, mlieko, sójovú omáčku, morskú soľ, korenie a prelisované strúčiky cesnaku.
  6. Jedlo za stáleho miešania povaríme ešte 3 minúty.
  7. V prípade záujmu môžeme do ryže zamiešať aj syr a tuniaka.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal315 KCal
Sacharidy55 g
Vláknina7 g
Bielkoviny14 g
Tuky3 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu