Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Fit karfiolový koláč

Fit karfiolový koláč

Dostali ste chuť na rýchly fitness slaný koláč? Skúšali ste už niekedy koláč z karfiólu? Tento úplne jednoduchý recept na fit karfiolový koláč je plný bielkovín a má nízky obsah tuku. Pripomína klasickú vajíčkovú frittatu, ktorá sa jednoducho zapečie v rúre, no hlavnou ingredienciou je v tomto prípade práve karfiól. Ten je bohatý na vitamíny a minerály a má množstvo blahodárnych účinkov na ľudský organizmus.

Do cesta si okrem cottage cheese, špenátu a sušených paradajok môžete pridať čokoľvek, podľa vlastnej chuti. Napríklad olivy, kapiu alebo medvedí cesnak. Tento nízkokalorický slaný koláč má fantastickú chuť a skvele sa k nemu hodí akýkoľvek dip či omáčka - napríklad táto domáca tzatziki omáčka Pečený losos s tzatziki a pšenom . Podávať ho môžete najlepšie samostatne, ale skvelo sa k nemu hodí aj nakrájaná zelenina či celozrnné pečivo.

Pripravený na pečenie je tento zdravý karfiolový koláč už v priebehu pár minút. Všetky ingrediencie spolu iba rozmixujete a vylejete do silikónovej formy. Ak doma nemáte dostatočne veľký alebo výkonný mixér, odporúčam tento: (odporúčam tento) . Hotovú zmes už iba upečiete do zlatista, a pochúťka je na svete. Koláč je vhodný na raňajky, na večeru, ale aj ako zdravý obed podávaný napríklad s vaším obľúbeným šalátom. U nás doma ho všetci zbožňujú, ako chutí vám? :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1 karfiól
  • 4 vajcia
  • 300g cottage cheese
  • 3 hrste špenátu
  • 40g sušených paradajok
  • 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL cesnakového korenia

Postup

  1. Karfiól si rozoberieme na malé ružičky a v mixéri ho rozmixujeme spolu s vajíčkami, cottage cheese, korením, morskou soľou a špenátom čo najviac dohladka.
  2. Nakoniec do cesta pridáme sušené paradajky nakrájané nadrobno.
  3. Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlanej zapekacej misy a pečieme zhruba 60 minút na 180 stupňoch dozlatista, dokým cesto neztuhne a nerozpadáva sa.
  4. Pred nakrájaním koláč necháme vychladnúť aspoň 10 minút.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy70 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal240 KCal
Sacharidy16 g
Vláknina7 g
Bielkoviny28 g
Tuky6 g