Fit Recepty
Sleduj ma
Fitness kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou

Fitness kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou

Chutné fitness kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou - zdravý obed či večera s vysokým obsahom bielkovín pre celú rodinku. Vyskúšajte kuracie prsia trochu inak. S touto omáčkou z brokolice a nivy chutí skvele a je obohatené o nutričné látky. Skvele zasýti a zároveň nezaťaží váš žalúdok.

Kuracie prsia sa dajú pripraviť na milión spôsobov. Samotné mäso pritom nemusíte špeciálne koreniť. Stačí, ak si k mäsu pripravíte plnohodnotnú a chutnú omáčku. Preto vyskúšajte rozmixovať udusenú brokolicu spolu s nivou do jemného, krémového pyré a zmiešajte ho spolu s hotovými kuracími kúskami. Budete prekvapený z novej, fantastickej chuti. Jedlo je navyše plné vitamínov, minerálov a vlákniny. No a ďalšou výhodou tohto fitness kuracieho soté je, že je low carb a na druhej strane exceluje vysokým obsahom bielkovín.

Jedna porcia tohto kuracieho soté s brokolicovo-nivovou omáčkou obsahuje len 4g sacharidov a tiež len málo tuku. Jedlo je perfektné pre všetkých milovníkov zdravej stravy a športovcov, keďže obsahuje naozaj vysoké množstvo bielkovín. Podávať ho môžete s vašou obľúbenou prílohou - celozrnnými cestovinami, quinoou, pohánkou či ryžou. Ak však chcete zachovať jeho nízkosacharidové hodnoty, môžete ako prílohu použiť napríklad zelerové hranolky ( Dusená treska na citrónovo-cesnakovej omáčke so zelerovými hranolkami ) či karfiolovú "ryžu" ( Nízkosacharidové kuracie prsia s mrkvou a karfiólovou "ryžou" ).

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • morská soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • cesnakové korenie (podľa chuti)
  • na omáčku:
  • 400 g brokolice
  • 1 hrnček (250 ml) vody
  • 100 g syra niva
  • mlieko (podľa potreby)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ (podľa chuti)

Postup

  1. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie prsia a miešame, kým mäso nezbledne.
  3. Mäso okoreníme a necháme dusiť na slabšom plameni zhruba 20 minút. Počas dusenia ho kontrolujeme, občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody. Nakoniec mäso dosolíme podľa chuti.
  4. V druhom hrnci zalejeme na menšie kúsky nakrájanú a umytú brokolicu 1 hrnčekom horúcej vody a dusíme ju približne 10 minút - do zmäknutia.
  5. Následne brokolicu rozmixujeme aj s vodou, ktorá v hrnci ostala.
  6. Do vzniknutého pyré vmiešame nivu, prelisované strúčiky cesnaku a soľ. Ak treba, pridáme aj trocha mlieka.
  7. Keď je mäso hotové, zmiešame ho so vzniknutou brokolicovou omáčkou.
  8. Jedlo môžeme podávať s ryžou, pšenom, pohánkou, cestovinami či quinoou.
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal370 KCal
Sacharidy4 g
Vláknina4 g
Bielkoviny54 g
Tuky13 g