Fit Recepty
Sleduj ma
Ovocno-tvarohový nákyp

Ovocno-tvarohový nákyp

Spomínam si na svoje detstvo u babky, ktorá vedela pripraviť skvelý ryžový nákyp a ako deti sme sa ho nevedeli dojesť. Som presvedčená o tom, že ak by babka poznala recept na tento ovocno-tvarohový nákyp bez ryže, cukru a múky, pripravila by ho rovnako skvelo, chutne a ešte aj zdravšie.

Základ ovocno-tvarohového nákypu tvorí na minerálne látky a bielkoviny bohatý tvaroh, ktorý telo dostatočne zasýti a dodá mu potrebný vápnik. Na rad prichádza ovocie v podobe vitamínmi nabitých jabĺk, sladučkých jahôd a banány bohaté na vlákninu a draslík. Namiesto cukru si ovocie posypte hrejivým korením v podobe škorice - nielenže krásne prevonia celý váš byt, no dodá nákypu perfektnú chuť. Milovníci jogurtu dosiahnu s týmto nákypom vrchol chutí a navyše posilnia svoje kosti, upokoja žalúdok a neohrozia ani svoje ploché bruško. Celý nákyp z ovocia a tvarohu je nízkokalorický a takisto bohatý na vlákninu a bielkoviny.

Tento zdravý ovocno-tvarohový nákyp je jednoduchý na prípravu a navyše veľmi chutný, a to aj bez pridania ryže, cukru či múky. Pripraviť si ho môžete ako chutný obed, ale hodí sa aj ako dezert či teplé raňajky. Jeho základ tvorí táto zdravá a vynikajúca trojkombinácia - ovocie, tvaroh a jogurt.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 2 menšie jablká
  • 200g jahôd (prípadne iného ovocia)
  • 2 banány
  • 200g tvarohu
  • 150g bieleho jogurtu
  • orechy, sušené hrozienka, kokos.. (voliteľné)
  • škorica (voliteľné) (odporúčam túto cejlónsku)
  • 1 vajce (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Jablká si nastrúhame, alebo narežeme na malé kúsky.
  2. Poukladáme ich na spodok menšej formy na pečenie (napr. na chlieb) a na ne poukladáme jahody, alebo iné zvolené ovocie.
  3. Ovocie môžeme posypať škoricou.
  4. V miske si roztlačíme banány vidličkou a pridáme k ním tvaroh a jogurt.
  5. Zmes poriadne rozmiešame.
  6. Môžeme do nej tiež pridať oriešky, kokos alebo sušené hrozienka podľa chuti.
  7. Hotovú tvarohovú polevu vylejeme na ovocie a celý nákyp pečieme 30-35 minút pri 180 stupňoch.
  8. Nákyp vyberieme, keď začne vrch chytať hnedastú farbu.
  9. Nákyp servírujeme teplý alebo studený.
  10. Hotový nákyp nebude držať tvar, ale bude vynikajúci! Ak chcete, aby držal svoj tvar, pridajte do tvarohovej polevy aj vajce.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal367 KCal
Sacharidy57 g
Vláknina10 g
Bielkoviny28 g
Tuky1 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu