
Pečená ovsená kaša bez cukru a múky
Rýchlo pripravený, chutný a jemný ovsený koláč alebo pečená ovsená kaša bez pridaného cukru a múky sa skvelo hodí na raňajky. O tom, že ovsené vločky sú na raňajky perfektnou voľbou snáď netreba ani hovoriť. Ak milujete ovsené vločky v akejkoľvek podobe a chcete si pripraviť niečo iné ako klasickú ovsenú kašu, skúste ich vo forme zdravej pečenej kaše - uvidíte, že jej chuť vás milo prekvapí.
Táto pečená kaša je úplne jednoduchá na prípravu a obsahuje iba samé zdravé suroviny. Hotová je raz-dva a zvládne ju každý začiatočník. Neobsahuje lepok, cukor a je bohatá na vlákninu, komplexné sacharidy a bielkoviny. Vďaka ovociu má jemne sladkastú chuť a myslím si, že vôbec nie je potrebné ju dosladzovať cukrom či medom. Na 1 porciu obsahuje pomerne nízke množstvo kalórií.
Potrite túto pečenú kašu napríklad arašidovým maslom, doplňte o čerstvé ovocie a hotová mňamka je na svete. Do cesta takisto môžete pridať svoje obľúbené ingrediencie a chuť tejto pečenej kaše si tak stále obmieňať.
V prípade záujmu môžete klasické mlieko nahradiť kokosovým či mandľovým mliekom a pripraviť si tak tento recept vo vegánskej verzii.
Ingrediencie
- 1 HR (250 ml) ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 1 zrelý banán
- 1 jablko
- 1 HR (250 ml) mlieka
- 1 PL chia semienok (odporúčam tieto)
- 50g hrozienok/brusníc/ďatlí
- štipka škorice
Postup
- V miske si spolu zmiešame roztlačený banán a nastrúhané jablko spolu s ostatnými surovinami.
- Vzniknuté cesto vylejeme do formy na chlebík, prípadne inej menšej formy a pečieme pri 180 stupňoch 25-30 minút, dozlatista.
- Po upečení môžete pečenú kašu zjesť ešte teplú (vtedy sa ale trochu rozpadáva) alebo ju nechať vychladnúť, prípadne dať do chladničky.

Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 390 KCal | |
Sacharidy | 68 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bielkoviny | 12 g | |
Tuky | 6 g |