
Pečené cuketovo-mäsové guľky
Nízkosacharidové pečené cuketovo-mäsové guľky - výborné na obed či večeru. Ľahké na prípravu a neskutočne chutné. Rozvoňajú vám celý byt príjemnou vôňou a zamilujú si ich doma určite všetci. Keďže sú pečené, sú oveľa ľahšie stráviteľné a ľahšie na žalúdok a nepotrebujete na ne tak ani použiť množstvo oleja. Majú nízky obsah kalórií, sacharidov aj tuku a vďaka tomu, že ich tvorí vlastne iba mäso, cuketa a syr, obsahujú veľa bielkovín, ktoré skvelo zasýtia a dodajú telu potrebnú energiu.
Pečené cuketovo-mäsové guľky môžete podávať napríklad s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou. Prípadne si k nim môžete vyrobiť váš obľúbený dip či omáčku. Guľky si však nenechávajte na očiach, pretože sa nedočkajú ani ďalšieho dňa. Sú skutočne výborné - mäsité a šťavnaté zároveň. Namiesto morčacieho mäsa môžete pokojne použiť aj kuracie prsia.
Tento recept sa skvelo hodí do jedálnička športovcov, milovníkov zdravej stravy ale i pri chudnutí či rôznych diétach. Ich nutričné hodnoty sú skutočne priaznivé. Vyskúšajte si tieto diétne mäsové guľky a nezabudnite mi dať vedieť, ako vám chutilo.
Ingrediencie
- 450g mletého morčacieho mäsa
- 150g strúhanej mozzarelly
- 2 menšie cukety
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 ČL bazalky
- 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
Postup
- Cukety umyjeme, zbavíme koncov, nastrúhame a osolíme.
- Nastrúhané cukety necháme 10 minút odstáť a následne ich zbavíme čo najväčšieho množstva vody.
- Cukety zmiešame s mletým mäsom, strúhanou mozzarellou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, korením a vajíčkom.
- Z cesta vytvoríme zhruba 30 guličiek ktoré uložíme na papierom na pečenie vystlatý plech.
- Guľky pečieme 40 minút pri 180 stupňoch do zlatista, pričom ich kontrolujeme už po 30. minúte, aby sa nespálili.
- Guľky môžeme podávať s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.
Čas prípravy | 50 minút | |
Výdatnosť | 30 guľôčiek |
Nutričné hodnoty/ 1 guľôčka | ||
KCal | 50 KCal | |
Sacharidy | 0 g | |
Vláknina | 0 g | |
Bielkoviny | 6 g | |
Tuky | 3 g |