
Zdravý pohánkovo-tuniakový šalát
Milujem rôzne obmeny šalátov - čisto zeleninový, s cícerom, kuskusom, bulgurom alebo tento zdravý pohánkovo-tuniakový šalát. Takéto šaláty sú mojou srdcovkou, pretože ich príprava je extra rýchla a jednoduchá, šalát je výživný a navyše veľmi chutný. Nemusíte stáť hodiny v kuchyni, stačí všetko zmiešať, dochutiť a máte hotovo. Pohánka vás určite zasýti, takže sa nemusíte obávať, že sa v tej kuchyni budete o hodinu motať znova.
Tento šalát je ďalší z dielne - čo chladnička dala - takže sa opäť môžete vyhrať s vašou fantáziou. Tuniak i olivy sú prirodzene slanšie, takže na doplnenie chutí odporúčam použiť sladšiu zeleninu ako paradajky a kukuricu. Nie je teda náhoda, prečo ich uvádzam v recepte. No rovnako chutný bude, ak doň prihodíte svoju obľúbenú zeleninu, či kombinácie podľa vlastnej chuti.
Pohánka je vysoko výživná a zdravá, obsahuje veľa vlákniny a podporuje trávenie. Preto si ju môžete dopriať kedykoľvek počas dňa - na raňajky, obed, ale aj na večeru. Zelenina v kombinácii s pohánkou vám vo forme tohto chutného a sýteho šalátu rozhodne nemôže uškodiť. Naopak, tento šalát vás zásobí vitamínmi, minerálmi, dopraje vám pôžitok z jedla, ochráni vašu líniu, a tú jednu misku, ktorú pri jeho výrobe zašpiníte, môžete dať s pokojným svedomím umyť aj manželovi.
Dobrú chuť! :)
Ingrediencie
- 100 g suchej pohánky (odporúčam túto)
- 2 tuniaky v olivovom oleji (2x150g) (odporúčam tento)
- 100 g cherry paradajok
- bazalka (najlepšie čerstvá)
- 20 g olív
- špenát
- baby kukuričky
Postup
- Pohánku si pripravíme podľa návodu.
- Keď je hotová, zmiešame ju s tuniakmi v oleji, nasekanou bazalkou, olivami a zeleninou.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 338 KCal | |
Sacharidy | 32 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 29 g | |
Tuky | 9 g |