Fit Recepty
Sleduj ma
Vegánske cícerové mango kari

Vegánske cícerové mango kari

Vegánske cícerové mango kari je bezpochyby najlepší recept na exotické, sladkasté kari, aké som robila. Je úžasne krémové, sýte, plné chutí a vôní. Ak máte radi indické recepty, tento recept musíte vyskúšať. Je vhodný aj pre vegánov a rozhodne oživí jedálniček v nejednej domácnosti. Pripravte si toto bezmäsité, zdravé jedlo na obed alebo večeru a potešte sa fenomenálnou chuťou exotiky u vás doma.

Kari recepty sú v poslednej dobe veľmi obľúbené aj v našich končinách. Klasické recepty na Cícerové kari s batátmi v kokosovom mlieku či Indická kari šošovica sa stali populárnymi chutnými receptami. Preto som experimentovala aj s inými surovinami, čím vzniklo výborné Indické mrkvové kari alebo Fit kari kuracie stehná s jablkom . Avšak až tento recept na cícerové mango kari skutočne omámil naše chuťové poháriky! Vďaka pridanému čerstvému mangu a postupnému praženiu aromatických korenín sa z tohto jedla stala absolútna chuťová bomba!

Základ receptu tvorí uvarený cícer, ktorý si v tomto recepte odporúčam pripraviť doma. Čerstvo uvarený cícer je o čosi chrumkavejší a plnší, než ten zo skla alebo plechovky - ak však chcete krémovejšiu konzistenciu celého jedla, pokojne siahnite aj po konzerve. Kokosové mlieko nezabudnite pred použitím dobre pretrepať, aby sa zmiešala tekutá časť s tuhou.

Toto vegánske kari s mangom je výborné s ryžou alebo naan plackami, no môžete si k nemu pripraviť aj bulgur, quinou, kuskus či pšeno. Podávať ho môžete posypané bylinkami alebo chilli vločkami. Nutričné hodnoty sú vypočítané iba na kari, bez príloh. Dobrú chuť :)

Ingrediencie

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a v miske ju zmiešame s mletým zázvorom, pretlačeným cesnakom a vodou.
  2. Na oleji opražíme rascu až kým nezmení farbu a neuvoľní vône. Pridáme klinčeky, bobkové listy a restujeme ešte asi 2 minúty. Korenie by malo krásne voňať.
  3. Pridáme cibuľu s koreninami a všetko spolu opražíme, kým sa neodparí väčšina tekutín.
  4. Následne pridáme škoricu, garam masalu a kajenské korenie. Dobre premiešame.
  5. Prilejeme kokosové mlieko z plechovky, mangové pyré a soľ. Povaríme asi 5 minút.
  6. Pridáme uvarený cícer, dobre premiešame a odkryté varíme na miernom ohni asi 15 minút.
  7. Na záver pridáme ocot a cukor. Môžeme ešte dochutiť soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  8. Podávame so zeleninou, ryžou alebo naan plackami.
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal273 KCal
Sacharidy22 g
Vláknina4 g
Bielkoviny6 g
Tuky16 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu