Fit Recepty
Sleduj ma
Fitness tuniakovo-avokádová pizza so strateným vajíčkom

Fitness tuniakovo-avokádová pizza so strateným vajíčkom

Výborná fitness tuniakovo-avokádová pizza so strateným vajíčkom, s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov. Vychutnajte si ju na raňajky, obed či večeru, najlepšie chutí ešte teplá. Táto zdravá tuniaková pizza patrí medzi moje najobľúbenejšie fitness recepty vôbec.

Pizza cesto je netradične vytvorené z tuniaka, vajec, vody a cícerovej múky, dá sa teda pripraviť úplne bez lepku. Ak však cícerovú múku doma nemáte, môžete ju pre zachovanie konzistencie vymeniť za akúkoľvek inú múku. Na upečené pizza cesto natrieme roztlačené avokádo a vrch pizze dozdobíme strateným vajíčkom a sušenými paradajkami. Verte mi, toto zdravé jedlo chutí ešte omnoho lepšie, ako vyzerá. Navyše, okrem perfektnej chuti sa pri ňom môžete tešiť aj na skvelé nutričné hodnoty. Táto low carb pizza z tuniaka totiž obsahuje bohatú dávku bielkovín, vlákniny a zdravé tuky. Z jednej pizze výjdu 2 porcie, ktoré sú dostatočne sýte, no veľkí hladoši si samozrejme môžu dopriať aj celú pizzu sami pre seba.

Už 1 porcia tejto pizze je veľmi bohatá na selén, fosfor, zinok, vitamíny B, železo, horčík aj vitamíny D, A a E.

Ak milujete pizzu a jedlá z tuniaka na akýkoľvek spôsob, vyskúšajte túto hravú obmenu plnú bielkovín, určite vás nesklame.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si zmiešame tuniaka zbaveného šťavy, 2 vajcia, vodu, cícerovú (alebo ľubovoľnú inú) múku, soľ a korenie.
  2. Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej alebo olejom vystriekanej tortovej formy (s priemerom zhruba 22cm).
  3. Cesto pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch do zlatista.
  4. V malej miske si vidličkou roztlačíme avokádo na kašu.
  5. Pridáme štipku mletého čierneho korenia.
  6. Avokádo rozotrieme na upečené pizza cesto.
  7. Nakoniec si pripravíme stratené vajíčko. V menšom hrnci necháme prevrieť vodu a následne plameň znížime na minimum, aby voda nebublala.
  8. Vodu v hrnci si pomocou varešky rozvírime a vzápätí do nej vylejeme rozbité vajce.
  9. Takto ho necháme variť zhruba 4 minúty.
  10. Potom ho opatrne vyberieme z vody, položíme do stredu pizze a jemne prekrojíme.
  11. Pre najlepší efekt je odporúčané použiť čerstvé vajcia.
  12. Na záver môžeme pizzu posypať sušenými paradajkami.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal411 KCal
Sacharidy15 g
Vláknina7 g
Bielkoviny33 g
Tuky24 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu