Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Výborný cuketový zapekanec

Výborný cuketový zapekanec

Cuketa je pre mňa vďačná, zdravá a chutná letná zeleninka, ktorú si dokážete pripraviť na milión spôsobov. Pri varení nahradí množstvo nezdravších potravín, takže ju veselo a bez strachu zapájajte do svojich kulinárskych aktivít. Odvďačí sa vám výbornou chuťou pripraveného jedla a zlepšeným trávením. Určite vyskúšajte aj tento chutný a zdravý recept z cukety, v kombinácii so syrom a vajíčkami.

Výborný cuketový zapekanec je dôkazom toho, že v rúre nemusíte piecť len ťažké a múčne koláče, ale aj zdravé, jednoduché a ľahké jedlá. Pri tomto recepte splní svoju lahodnú funkciu aj syr, ktorý sa po cukete výdatne rozleje a dotvorí chrumkavé vrstvy, ktoré tento cuketový zapekanec či nákyp spravia pre vaše chuťové poháriky ešte viac neodolateľným.

Ako syr vám najlepšie poslúži strúhaná mozzarella, ktorá sa vie skutočne nádherne zapiecť alebo parmezán charakteristický svojou slanšou, výraznou chuťou.

Tento fit cuketový zapekanec so syrom vás stopercentne dostane! Jeho príprava je veľmi jednoduchá, chuť neodolateľná a pritom je to jedlo, ktoré nezaťaží váš žalúdok. Poteší aj jeho vysoký obsah bielkovín a nízky obsah sacharidov a kalórií. Hodí sa tiež ako príloha k mäsu alebo rybám, no výborný je aj samostatne.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 2 cukety (cca 3,5 hrnčeka nastrúhanej)
  • 2 vajcia
  • 1/2 ČL morskej soli (odporúčam túto)
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 100g nastrúhaného syra (mozzarella, parmezán..)

Postup

  1. Cukety si očistíme a nastrúhame na strúhadle.
  2. Rukou sa posnažíme vytlačiť z cukety čo najviac vody.
  3. Keď je cuketa zbavená prebytočnej vody, zmiešame ju v miske s vajíčkami, soľou, korením a 2 lyžicami syra.
  4. Vzniknuté cesto dáme do zapekacej misy (napr. 15x23cm), posypeme zvyšným syrom a pečieme prikryté alobalom 30 minút pri 190 stupňoch.
  5. Po 30 minútach dáme alobal dole a necháme zapiecť ešte 15 minút do zlatista.
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy50 minút
Výdatnosť4 krajce
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal110 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina1 g
Bielkoviny10 g
Tuky7 g