Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Domáca mrkvová tofu nátierka

Domáca mrkvová tofu nátierka

Jednoduchá, chutná nátierka s tofu, tvarohom, mrkvou a cesnakom. Táto zdravá domáca mrkvová tofu nátierka je hotová za pár minút a pochutí si na nej celá rodina. Na jej výrobu potrebujete iba tofu, tvaroh, mrkvu a cesnak, ktoré dôkladne rozmixujete v sekáčiku na nátierku. Vyskúšajte ju podávať s domácim celozrnným pečivom a uvidíte, ako si všetci pochutia ;)

Zdravá domáca mrkvová tofu nátierka je diétna a nízkotučná, na rozdiel od väčšiny kupovaných nátierok. Pokiaľ doma nemáte poriadny sekáčik, alebo máte problém s tým svojim a necháva vám v ceste hrudky, (odporúčam tento) sekáčik.

Túto mrkvovú nátierku s tofu obľubujem najmä na raňajky k pečivu, ale keď už ju raz mám v chladničke, väčšinou ju jedávam k čomukoľvek - chutí mi aj ako príloha k hranolkám či strúhanej zeleninke. Tofu ľahko pohltí chute ostatných surovín, s ktorými sa v receptoch spáruje. Preto v tomto recepte vytvára sladkastý, mrkvový krém a spolu s tvarohom i chutnú bielkovinovú bombu. Hodí sa k nemu akákoľvek zelenina, praženica či kvalitná šunka.

Zdravú mrkvovú tofu pomazánku skladujte v chladničke a spotrebujte do dvoch dní - zaručujem však, že vám v tej chladničke tak dlho nevydrží.

Ingrediencie

  • 180g tofu
  • 150g tvarohu
  • 1 mrkva - jemne nastrúhaná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL horčice
  • 1/2 malej cibule
  • štipka soli (odporúčam túto)
  • 1 ČL domáceho kečupu

Postup

  1. V mixéri alebo sekáčiku potravín si rozmixujeme všetky ingrediencie dohladka.
  2. Ingrediencie môžeme poprípade spolu rozmixovať vidličkou.
  3. V prípade potreby nátierku dochutíme soľou a korením.
  4. Nátierku skladujeme v chladničke a skonzumujeme ju do 2 dní.
Čas prípravy10 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal68 KCal
Sacharidy4 g
Vláknina1 g
Bielkoviny8 g
Tuky2 g