Jednoduchá, chutná nátierka s tofu, tvarohom, mrkvou a cesnakom. Táto zdravá domáca mrkvová tofu nátierka je hotová za pár minút a pochutí si na nej celá rodina. Na jej výrobu potrebujete iba tofu, tvaroh, mrkvu a cesnak, ktoré dôkladne rozmixujete v sekáčiku na nátierku. Vyskúšajte ju podávať s domácim celozrnným pečivom a uvidíte, ako si všetci pochutia ;)
Zdravá domáca mrkvová tofu nátierka je diétna a nízkotučná, na rozdiel od väčšiny kupovaných nátierok. Pokiaľ doma nemáte poriadny sekáčik, alebo máte problém s tým svojim a necháva vám v ceste hrudky, (odporúčam tento) sekáčik.
Túto mrkvovú nátierku s tofu obľubujem najmä na raňajky k pečivu, ale keď už ju raz mám v chladničke, väčšinou ju jedávam k takmer čomukoľvek - chutí mi aj ako príloha k pečeným zeleninovým hranolkám či nakrájanej zelenine. Tofu ľahko pohltí chute ostatných surovín, s ktorými sa v receptoch spáruje. Preto v tomto recepte vytvára sladkastý, mrkvový krém a spolu s tvarohom i chutnú bielkovinovú bombu. Hodí sa k nemu akákoľvek zelenina, praženica či kvalitná šunka.
Zdravú mrkvovú tofu pomazánku skladujte v chladničke a spotrebujte do dvoch dní - zaručujem však, že vám v tej chladničke tak dlho nevydrží.