
Domáca mrkvová tofu nátierka
Jednoduchá, chutná nátierka s tofu, tvarohom, mrkvou a cesnakom. Táto zdravá domáca mrkvová tofu nátierka je hotová za pár minút a pochutí si na nej celá rodina. Na jej výrobu potrebujete iba tofu, tvaroh, mrkvu a cesnak, ktoré dôkladne rozmixujete v sekáčiku na nátierku. Vyskúšajte ju podávať s domácim celozrnným pečivom a uvidíte, ako si všetci pochutia ;)
Zdravá domáca mrkvová tofu nátierka je diétna a nízkotučná, na rozdiel od väčšiny kupovaných nátierok. Pokiaľ doma nemáte poriadny sekáčik, alebo máte problém s tým svojim a necháva vám v ceste hrudky, (odporúčam tento) sekáčik.
Túto mrkvovú nátierku s tofu obľubujem najmä na raňajky k pečivu, ale keď už ju raz mám v chladničke, väčšinou ju jedávam k takmer čomukoľvek - chutí mi aj ako príloha k pečeným zeleninovým hranolkám či nakrájanej zelenine. Tofu ľahko pohltí chute ostatných surovín, s ktorými sa v receptoch spáruje. Preto v tomto recepte vytvára sladkastý, mrkvový krém a spolu s tvarohom i chutnú bielkovinovú bombu. Hodí sa k nemu akákoľvek zelenina, praženica či kvalitná šunka.
Zdravú mrkvovú tofu pomazánku skladujte v chladničke a spotrebujte do dvoch dní - zaručujem však, že vám v tej chladničke tak dlho nevydrží.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 180g tofu
- 150g tvarohu
- 1 mrkva - jemne nastrúhaná
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL horčice
- 1/2 malej cibule
- štipka soli (odporúčam túto)
- 1 ČL domáceho kečupu
Postup
- V mixéri alebo sekáčiku potravín si rozmixujeme všetky ingrediencie dohladka.
- Ingrediencie môžeme poprípade spolu rozmixovať vidličkou.
- V prípade potreby nátierku dochutíme soľou a korením.
- Nátierku skladujeme v chladničke a skonzumujeme ju do 2 dní.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 68 KCal | |
Sacharidy | 4 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 8 g | |
Tuky | 2 g |