
Pečené rybacie guľky
Ryby, rybky, rybičky, zdravé jedlo v podobe guličky. Ak potrebujete doplniť bielkovinovú základňu a zdravé nenasýtené mastné kyseliny, tieto rybacie jednohubky to zvládnu ľavou zadnou. Zhotovíte si ich rýchlo, jednoducho a na zdravý spôsob.
Pečené rybacie guľky si môžete pripraviť napríklad s lahodným tuniakom. Ten obsahuje množstvo omega-3 mastných kyselín, vďaka čomu má prospešné účinky na zdravie srdca, mozgu či očí a bojuje proti chronickým zápalom. Ak však preferujete vyšší obsah tuku a jednoducho milujete jemne maslového lososa, rybacie guľky s lososom vám budú takisto veľmi chutiť. V recepte teda použite buď tuniaka alebo lososa, obe verzie sú mimoriadne vynikajúce.
Ostávame v prostredí bez múky, a tak na udržanie konzistencie guliek použijeme ovsené vločky, ktoré receptu dodajú vysoký podiel vlákniny. Svoj obed alebo večeru tak obohatíte o všetky zdraviu prospešné zložky, a tým sa postaráte o rovnomerne sa uvoľňujúcu energiu, takže ostanete zasýtení pokojne aj celý deň, pri večeri až do rána bieleho.
Navyše sú tieto fit pečené rybacie guľky pohladením tráviaceho traktu a spokojne ich môžete servírovať ako hlavné jedlo s paradajkovou omáčkou alebo ako snack k filmu s jogurtovým dipom.
Ingrediencie
- 250g tuniaka alebo lososa (konzervovaný alebo čerstvý) (odporúčam tento)
- 20g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 1 vajce
- morská soľ (odporúčam túto)
- čierne mleté korenie
- cesnakové korenie
Postup
- Ovsené vločky si najemno pomlieme alebo rozmixujeme.
- Následne ich v miske rozmiešame spolu s tuniakom alebo lososom (ak použijeme konzervovanú rybu – zbavíme ju šťavy), vajíčkom a korením podľa chuti.
- Z cesta tvarujeme guľky ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Guľky pečieme 20 minút na 180 stupňoch.
- Hotové guľky servírujeme teplé, najlepšie spolu s jogurtovou, kôprovou alebo paradajkovou omáčkou.

Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 1 porcia |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 350 KCal | |
Sacharidy | 12 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 57 g | |
Tuky | 7 g |