Vykúka na vás z chladničky cuketa a cottage cheese a vy neviete, čo s nimi? Pripravte si tento vynikajúci slaný fit cuketový koláč s cottage cheese a pórom, ktorý si môžete vychutnať či už ako zdravé raňajky alebo ľahšiu večeru plnú bielkovín. Na tento recept budete potrebovať len zopár bežných surovín, ktoré máte pravdepodobne doma aj práve teraz.
Recept na tento slaný cuketový koláč je extrémne jednoduchý a pomerne rýchly na prípravu. Cuketu nezabudnite predom poriadne vyžmýkať a zbaviť ju čo najväčšieho množstva vody, ináč by bol tento slaný koláč príliš mokrý. Ak by ste si chceli pripraviť ešte vyšší a pevnejší cuketový koláč, môžete do cesta pridať viac múky. Pre bezlepkovú verziu cuketového koláča použite v recepte pohánkovú múku.
Fit cuketový koláč naslano sa môže popýšiť vysokým obsahom bielkovín a zároveň pomerne nízkym obsahom tuku, už v 1 kúsku nájdete cez 12 g bielkovín. Recept si môžete zakaždým prispôsobiť aj svojim preferenciám, či obsahu chladničky - pridať môžete napríklad aj inú zeleninu, kukuricu, strúhaný syr, červenú cibuľu, tuniaka či dokonca kúsky ugrilovaného kuracieho mäsa alebo lososa. Ak teda máte chuť improvizovať, tento slaný fit cuketový koláč je na to ako stvorený.
Tento recept odporúčam vyskúšať každému - obľúbite si ho vďaka jeho jednoduchosti, výbornej chuti a v neposlednom rade aj skvelým nutričným vlastnostiam.
Nastrúhanú cuketu čo najviac vyžmýkame pomocou kuchynskej utierky.
V miske ju následne zmiešame s vajíčkami, korením, soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, nadrobno nasekaným pórom a s cottage cheese zbaveným nálevu.
Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej alebo silikónovej tortovej formy (s priemerom okolo 25 cm (odporúčam túto) ).
Cuketový koláč pečieme 45 minút pri 200 stupňoch dozlatista.