Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé šošovicové karbonátky

Zdravé šošovicové karbonátky

Vneste trošku indickej exotiky aj do prípravy klasických karbonátok. Vytvarujte si karbonátky z červenej šošovice a otestujte recept na chutné a zdravé šošovicové karbonátky bez múky, ktoré oceníte ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo.

Výživné šošovicové karbonátky si hravo a rýchlo pripravíte aj doma. Červená šošovica je plná proteínov, vlákniny a zdravých živín, má jemnú chuť a je hotová skutočne veľmi rýchlo. Patrí medzi strukoviny, ktoré pokojne zvládnu zjesť aj vaše deti a je skvelou voľbou pri diéte a chudnutí. Navyše obsahuje dostatok železa a zabojuje aj proti depresiám či smútku.

Karbonátky bez múky vám budú držať pokope aj vďaka ovseným vločkám, ktoré sú bezlepkové a plné vitamínov, minerálov, vlákniny a antioxidantov. Ovsené vločky sa hrdia vysokým obsahom vitamínu B a poskytnú tiež dostatok železa, takže vďaka tomuto receptu budete mať silu ako Pepek námorník. Cottage syr zase dodá karbonátkam zdravé bielkoviny.

Šošovicové karbonátky sú plné bielkovín a vlákniny, takže pomôžu aj vášmu tráveniu. Celý recept je veľmi ľahký, jemný, svieži a samozrejme aj chutný. Vďaka tomu, že sú tieto fašírky pripravené na panvici, budú zvonka krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1 HR (250 ml) červenej šošovice
  • 2 HR vody
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 50g cottage cheese
  • 1 vajce
  • 2 PL ovsených vločiek (odporúčam tieto)
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • ½ ČL červenej papriky
  • 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)

Postup

  1. Šošovicu prepláchneme a uvaríme vo vriacej vode do mäkka (zhruba 20 minút).
  2. Uvarenú šošovicu si v mixéri rozmixujeme so všetkými ostatnými surovinami okrem oleja.
  3. Hotové cesto presunieme na 5-10 minút do chladničky.
  4. Z cesta vytvarujeme malé karbonátky (nie veľmi hrubé), ktoré ukladáme na rozohriatu panvicu potretú kokosovým olejom a opekáme ich z oboch strán do zlatista.
  5. Karbonátky podávame teplé spolu so šalátom/špenátom, prípadne s mäsom a syrom.
Kniha Fit recepty 1
Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal262 KCal
Sacharidy18 g
Vláknina9 g
Bielkoviny19 g
Tuky10 g