Fit Recepty
Sleduj ma
Zapekaná cuketa plnená tuniakovo paprikovou zmesou a špargľou

Zapekaná cuketa plnená tuniakovo paprikovou zmesou a špargľou

Chutné, nízkokalorické jedlo plné bielkovín - táto zapekaná cuketa plnená tuniakovo paprikovou zmesou a špargľou je ideálna skutočne pre každého. Je jedno či ste športovec, milovník zdravej výživy, na bezlepkovej diéte alebo sa práve snažíte schudnúť. Na tomto fit recepte si určite pochutíte. Obsahuje len málo sacharidov, tuku a kalórií, čo z neho robí nutrične bohatý, no zároveň diétny a chutný obed, prípadne večeru.

Využite cuketovú sezónu a jej šťavnaté a výživné plody plné vitamínov. Je veľmi ľahko stráviteľná a podporuje obranyschopnosť organizmu. Tuniaková náplň so sebou prináša výraznú chuť a dodáva jemnej cukete šmrnc. Odporúčam tiež použiť údené tofu - ja ho milujem a veľmi rada používam v receptoch kvôli jeho jemnej orieškovej chuti. Špargľa na vrchu bude po upečení jemne chrumkavá, čo posúva zážitok z celého tohto jedla na ešte vyšší level.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zapekanú cuketu s tuniakovou náplňou a špargľou. Hotový bude raz-dva a náplň si môžete meniť stále podľa vašej chuti. Nezabudnite však na chutnú a zdravú špargľu a neodolateľne roztápajúci sa syr na vrchu. Toto zdravé jedlo je jednoducho mňamka a som si istá, že si ho zamilujete.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 1 menšia cuketa
  • 150g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
  • 1/8 cibule
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • 1/4 ČL soli (odporúčam túto)
  • oregáno
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ČL horčice
  • 3 PL gréckeho jogurtu
  • 50g špargle
  • 30g mozzarelly
  • 50g údeného tofu (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cuketu si umyjeme, zbavíme ju konca a prerežeme napoly.
  2. Lyžicou z nej vydlabeme vnútro, ktoré môžeme použiť do iných receptov alebo ho zjesť osobitne.
  3. Cukety uložíme do zapekacej misy alebo na plech na pečenie.
  4. V miske si zmiešame tuniaka zbaveného šťavy s korením, soľou, jogurtom, horčicou, nadrobno nakrájanou cibuľou a prelisovaným strúčikom cesnaku.
  5. Do zmesy tiež môžeme pridať údené tofu.
  6. Zmes poriadne premiešame a naplníme ňou pripravené cukety.
  7. Na naplnené cukety položíme umytú špargľu, posypeme ich syrom a pečieme zhruba 20 minút na 205 stupňoch.
  8. Cuketa by mala byť jemne prepečená a nemala by sa rozpadávať.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal220 KCal
Sacharidy7 g
Vláknina2 g
Bielkoviny43 g
Tuky2 g