
Zapekaná cuketa plnená tuniakovo paprikovou zmesou a špargľou
Chutné, nízkokalorické jedlo plné bielkovín - táto zapekaná cuketa plnená tuniakovo paprikovou zmesou a špargľou je ideálna skutočne pre každého. Je jedno či ste športovec, milovník zdravej výživy, na bezlepkovej diéte alebo sa práve snažíte schudnúť. Na tomto fit recepte si určite pochutíte. Obsahuje len málo sacharidov, tuku a kalórií, čo z neho robí nutrične bohatý, no zároveň diétny a chutný obed, prípadne večeru.
Využite cuketovú sezónu a jej šťavnaté a výživné plody plné vitamínov. Je veľmi ľahko stráviteľná a podporuje obranyschopnosť organizmu. Tuniaková náplň so sebou prináša výraznú chuť a dodáva jemnej cukete šmrnc. Odporúčam tiež použiť údené tofu - ja ho milujem a veľmi rada používam v receptoch kvôli jeho jemnej orieškovej chuti. Špargľa na vrchu bude po upečení jemne chrumkavá, čo posúva zážitok z celého tohto jedla na ešte vyšší level.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zapekanú cuketu s tuniakovou náplňou a špargľou. Hotový bude raz-dva a náplň si môžete meniť stále podľa vašej chuti. Nezabudnite však na chutnú a zdravú špargľu a neodolateľne roztápajúci sa syr na vrchu. Toto zdravé jedlo je jednoducho mňamka a som si istá, že si ho zamilujete.
Ingrediencie
- 1 menšia cuketa
- 150g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
- 1/8 cibule
- 1/2 ČL mletej papriky
- 1/4 ČL soli (odporúčam túto)
- oregáno
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ČL horčice
- 3 PL gréckeho jogurtu
- 50g špargle
- 30g mozzarelly
- 50g údeného tofu (voliteľné)
Postup
- Cuketu si umyjeme, zbavíme ju konca a prerežeme napoly.
- Lyžicou z nej vydlabeme vnútro, ktoré môžeme použiť do iných receptov alebo ho zjesť osobitne.
- Cukety uložíme do zapekacej misy alebo na plech na pečenie.
- V miske si zmiešame tuniaka zbaveného šťavy s korením, soľou, jogurtom, horčicou, nadrobno nakrájanou cibuľou a prelisovaným strúčikom cesnaku.
- Do zmesy tiež môžeme pridať údené tofu.
- Zmes poriadne premiešame a naplníme ňou pripravené cukety.
- Na naplnené cukety položíme umytú špargľu, posypeme ich syrom a pečieme zhruba 20 minút na 205 stupňoch.
- Cuketa by mala byť jemne prepečená a nemala by sa rozpadávať.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 1 porcia |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 220 KCal | |
Sacharidy | 7 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 43 g | |
Tuky | 2 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Bez cukruNízkokalorickéObedy a večereBez lepkuBez orechovTuniakZeleninaFitness obedy a večere s tuniakomZdravé zeleninové obedy a večereDiétne recepty na obedy a večereNízkotučné cuketové receptyBezlepkové recepty s cuketou bez múkyLow carb recepty s tuniakomNízkotučné fit recepty s tuniakomBezlepkové recepty s tuniakomBezlepkové tofu recepty bez múkyNízkokalorické a diétne tofu receptyNízkosacharidové zeleninové receptyNízkokalorické diétne zeleninové receptyBezlepkové zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.