Fit Recepty
Sleduj ma
Cuketovo pohánkové vežičky s vajíčkom a paradajkami

Cuketovo pohánkové vežičky s vajíčkom a paradajkami

Chutné cuketovo pohánkové vežičky plnené vajíčkom a dozdobené dusenými paradajkami. Ľahké jedlo ktoré nezaťaží váš žalúdok, no za to vás určite nasýti. Má vysoký obsah bielkovín, no zároveň málo tuku a kalórií. Perfektné jedlo pri diéte alebo pre športovcov, ktoré poteší svojimi nutričnými hodnotami, no najmä skvelou chuťou. Toto výživné jedlo plné vitamínov a minerálov si zamilujete na raňajky, obed aj ako teplú večeru.

Pohánka je prirodzene bezlepková, vhodná teda aj pre celiatikov, obsahuje komplexné bielkoviny a sacharidy, vlákninu a bohato sú v nej zastúpené aj minerálne látky a celý rad vitamínov. Preslávená je aj vďaka bohatému obsahu rutínu, ktorý pomáha zvyšovať pružnosť ciev pri žilových ochoreniach. Šťavnatá cuketa zároveň podporuje obranyschopnosť organizmu a dodáva mu množstvo cenných látok.

Ak by ste chceli vyskúšať o niečo menej diétnu verziu, môžete do cesta zamiešať aj kúsok strúhaného syra.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1/2 hrnčeka pohánky
  • 1 cuketa
  • 2 vajcia
  • štipka morskej soli
  • Na oblohu:
  • 2 paradajky (alebo 100g cherry paradajok)
  • 2 vajcia

Postup

  1. Pohánku uvaríme v 1 hrnčeku vody.
  2. Necháme ju vychladnúť a následne ju v miske zmiešame s najemno nastrúhanou cuketou, vajíčkami a štipkou morskej soli.
  3. Z cesta vytvarujeme malé placky ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme ich 35-40 minút na 190 stupňoch do zlatista, dokým sa z nich nevyparí takmer všetka tekutina.
  5. Na nepriľnavú panvicu si oddelene rozbijeme a uvaríme 2 vajíčka.
  6. Hotové volské oči uložíme medzi dve upečené placky.
  7. Paradajky si nakrájame nadrobno a chvíľu podusíme na panvici.
  8. Na záver nimi dozdobíme vežičky.
  9. Vežičky môžeme podávať spolu s okoreneným gréckym jogurtom, horčicou či kečupom bez cukru.
  10. Dobrú chuť!
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal300 KCal
Sacharidy30 g
Vláknina6 g
Bielkoviny18 g
Tuky10 g