Fit Recepty
Sleduj ma
Morčacie mäso v horčicovej omáčke s batátmi

Morčacie mäso v horčicovej omáčke s batátmi

Vychutnajte si výborné morčacie mäso v horčicovej omáčke spolu so sladkými batátmi a brokolicovým šalátom. Takéto zdravé jedlo poteší nielen vaše chuťové poháriky, no takisto aj telo a neohrozí ani štíhlu líniu. Nízky obsah tuku a kalórií a na druhej strane vysoký podiel bielkovín a živín - to je presne to, čo sa v tomto jedle ukrýva.

Morčacie prsia sa radia medzi chudé mäso, majú tým pádom vysoký obsah bielkovín, pričom si zachovávajú nízky podiel tuku a kalórií. Preto sú do takýchto fitness receptov, rovnako ako kuracie prsia, priam stvorené. Ak však morčacie mäso nezoženiete, môžete v recepte použiť pokojne aj kuracie prsia.

Toto jednoduché morčacie mäso v horčicovej omáčke s batátmi povzbudí telo nielen dobrou dávkou bielkovín, ale je tiež úžasným zdrojom mnohých mikronutrientov, ako napríklad draslík, selén, fosfor, železo, horčík a mnoho ďalších.

Jednoduchý recept na brokolicový šalát, ktorý som s týmto jedlom podávala, nájdete tu: Zdravý brokolicový šalát s hrozienkami a mandľami . Ak si chcete vytvoriť výnimočný obed či večeru, tak vám určite odporúčam si tento šalát k jedlu pripraviť - perfektne sa k nemu totiž chuťovo hodí. Nutričné hodnoty jedla sú vypočítané bez šalátu.

Ingrediencie

  • 1 kg morčacích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1 PL oleja (odporúčam tento)
  • 2 PL horčice
  • 2-3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL tymiánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kg batátov (sladkých zemiakov)
  • slnečnicové semienka (voliteľné)

Postup

  1. Ako prvý si pripravíme brokolicový šalát (ak sa ho rozhodnete podávať spolu s jedlom) - najlepšie totiž chutí vychladený.
  2. Batáty poprepichujeme vidličkou a upečieme ich v rúre na plechu vystlatom papierom na pečenie do mäkka. Pečieme ich približne 30-40 minút pri 220 stupňoch, podľa veľkosti.
  3. V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  4. Pridáme na malé kúsky nakrájané morčacie mäso a párkrát premiešame.
  5. K mäsu pridáme horčicu, sójovú omáčku, koreniny, soľ a poriadne premiešame.
  6. Mäso dusíme prikryté po dobu 15-20 minút, pričom ho občasne premiešame.
  7. Pred koncom do mäsa primiešame prelisované strúčiky cesnaku a môžeme pridať aj slnečnicové semienka.
  8. Hotové mäso podávame spolu s upečenými batátmi, ktoré môžeme buď nakrájať na kocky alebo roztlačiť na kašu. Pridať môžeme aj brokolicový šalát.
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal545 KCal
Sacharidy47 g
Vláknina8 g
Bielkoviny67 g
Tuky6 g