
Morčacie mäso v horčicovej omáčke s batátmi
Vychutnajte si výborné morčacie mäso v horčicovej omáčke spolu so sladkými batátmi a brokolicovým šalátom. Takéto zdravé jedlo poteší nielen vaše chuťové poháriky, no takisto aj telo a neohrozí ani štíhlu líniu. Nízky obsah tuku a kalórií a na druhej strane vysoký podiel bielkovín a živín - to je presne to, čo sa v tomto jedle ukrýva.
Morčacie prsia sa radia medzi chudé mäso, majú tým pádom vysoký obsah bielkovín, pričom si zachovávajú nízky podiel tuku a kalórií. Preto sú do takýchto fitness receptov, rovnako ako kuracie prsia, priam stvorené. Ak však morčacie mäso nezoženiete, môžete v recepte použiť pokojne aj kuracie prsia.
Toto jednoduché morčacie mäso v horčicovej omáčke s batátmi povzbudí telo nielen dobrou dávkou bielkovín, ale je tiež úžasným zdrojom mnohých mikronutrientov, ako napríklad draslík, selén, fosfor, železo, horčík a mnoho ďalších.
Jednoduchý recept na brokolicový šalát, ktorý som s týmto jedlom podávala, nájdete tu: Zdravý brokolicový šalát s hrozienkami a mandľami . Ak si chcete vytvoriť výnimočný obed či večeru, tak vám určite odporúčam si tento šalát k jedlu pripraviť - perfektne sa k nemu totiž chuťovo hodí. Nutričné hodnoty jedla sú vypočítané bez šalátu.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 1 kg morčacích pŕs
- 1 cibuľa
- 1 PL oleja (odporúčam tento)
- 2 PL horčice
- 2-3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL tymiánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kg batátov (sladkých zemiakov)
- slnečnicové semienka (voliteľné)
Postup
- Ako prvý si pripravíme brokolicový šalát (ak sa ho rozhodnete podávať spolu s jedlom) - najlepšie totiž chutí vychladený.
- Batáty poprepichujeme vidličkou a upečieme ich v rúre na plechu vystlatom papierom na pečenie do mäkka. Pečieme ich približne 30-40 minút pri 220 stupňoch, podľa veľkosti.
- V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané morčacie mäso a párkrát premiešame.
- K mäsu pridáme horčicu, sójovú omáčku, koreniny, soľ a poriadne premiešame.
- Mäso dusíme prikryté po dobu 15-20 minút, pričom ho občasne premiešame.
- Pred koncom do mäsa primiešame prelisované strúčiky cesnaku a môžeme pridať aj slnečnicové semienka.
- Hotové mäso podávame spolu s upečenými batátmi, ktoré môžeme buď nakrájať na kocky alebo roztlačiť na kašu. Pridať môžeme aj brokolicový šalát.
Čas prípravy | 45 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 545 KCal | |
Sacharidy | 47 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 67 g | |
Tuky | 6 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízkotučnéBez laktózyBez vajecObed a večera bez múkyObed a večera so sladkými zemiakmiBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruRecepty na nízkotučné obedy a večereObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyDiétne recepty s kuracím mäsom na chudnutieFitness recepty so sladkými zemiakmiBezlepkové recepty s batátmiFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.