
Tuniakovo-vajíčkový šalát v paradajke
Ak máte radi tuniakové šaláty, tak tomuto fit tuniakovo-vajíčkovému prídete isto na chuť. Tuniak a vajíčka idú spolu ruka v ruke, no v kombinácii s avokádom a chrumkavými orieškami posuniete tento šalát na ešte vyšší level.
Základný recept si môžete prispôsobiť podľa vlastných chutí a do šalátu pridať napríklad aj kúsky stopkového zeleru, zelenú cibuľku, červenú cibuľu, kôpor, kukuricu či kyslé uhorky. Možností je naozaj veľa a verím, že s týmto chutným šalátom nie je čo pokaziť.
Tuniakový šalát je nabitý bielkovinami, omega-3 mastnými kyselinami, aj inými dôležitými nutrientami, avšak s konzumáciou tuniaka to netreba preháňať vzhľadom k tomu, že niektoré druhy tuniakov obsahujú nadmerné množstvo ortute. Takže opäť platí, všetko s mierou. Radšej siahnite po kvalitnejších tuniakoch a vyhýbajte sa najlacnejším tuniakovým drtiam.
Tento tuniakovo-vajíčkový šalát servírujem najradšej v paradajke, dostatočne zasýti a netreba k nemu tak žiadne pečivo ani inú prílohu. Je nutrične hodnotný, nabitý bielkovinami a obsahuje iba 7 g sacharidov na porciu. Perfektne sa hodí ako ľahšia večera alebo ako zdravý snack medzi jedlami.
Ingrediencie
- 2 paradajky
- 150g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
- 1/2 avokáda
- 3 vajcia
- 3 PL bieleho jogurtu
- šalát
- reďkovky
- 20g arašidov/kešu orieškov (odporúčam tieto)
- štipka mletého čierneho korenia
- 1/4 ČL cesnakového korenia
- štipka morskej soli
Postup
- Vajíčka si uvaríme vo vode natvrdo, po uvarení ich ošúpeme a nakrájame.
- Vajíčka zmiešame v mise s odšťaveným tuniakom, roztlačeným avokádom, jogurtom, reďkovkami narezanými nadrobno, kúskom nakrájaného šalátu, orieškami a korením.
- Paradajky rozkrojíme zhruba v ich prvej tretine a vydlabeme z nich vnútro.
- Položíme ich na šalátový list a naplníme šalátom.

Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 312 KCal | |
Sacharidy | 7 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 28 g | |
Tuky | 18 g |