
Nepečený ryžovo-tvarohový koláč
Zdravý, nepečený ryžovo-tvarohový koláč s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom tuku. Osladiť si ho môžete pomocou proteínového prášku alebo ľubovoľným iným sladidlom. S proteínom však zvýšite obsah bielkovín i chuť - použitím ochuteného proteínu ako napríklad kokosového, vanilkového alebo ovocného.
Tento bezlepkový nepečený koláč máte pripravený raz-dva a nepotrebujete v ňom použiť ani vajcia. Je tak skvelým zákuskom pre celiatikov a alergikov na vajíčka. Mlieko môžete použiť kravské, ale i ľubovoľné rastlinné mlieko. Môžete si tak vytvoriť tento ryžovo tvarohový koláč s príchuťou kokosu, pridaním kokosového mlieka, proteínu a kokosu. Takmer v každom recepte máte možnosť na vlastnú kreativitu :)
Doprajte si tento fit nepečený ryžovo-tvarohový koláč ako raňajky, dezert, desiatu alebo aj ako sladký obed. Pred podávaním ho ozdobte vašim obľúbeným ovocím a polejte roztopenou horkou čokoládou. Môžete použiť broskyne, jahody, akékoľvek bobuľové ovocie alebo si pripraviť zmes obľúbeného ovocia, napríklad slivky a jablká, pokvapkať ich citrónovou šťavou a zapiecť v rúre do mäkka. Mňam!
Ingrediencie
- 150g ryže (odporúčam túto)
- 250g jemného tvarohu
- 0,5 l mlieka (ľubovoľného)
- 60g proteínového prášku (alebo 60g sladidla) (odporúčam tento)
- 2 PL 100% želatíny
- 200g ovocia
- štipka škorice (odporúčam túto cejlónsku)
- kokos (voliteľné) (odporúčam tento)
Postup
- Ryžu uvaríme v mlieku domäkka.
- Želatínu si rozrobíme v troche horúcej vody a primiešame ju do uvarenej ryže.
- Pridáme aj tvaroh, proteínový prášok, ovocie a v prípade záujmu aj kokos.
- Celú hmotu dobre rozmiešame a vylejeme do tortovej formy.
- Veľkosť formy zvolíme podľa toho, aký vysoký chceme koláč mať.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 8 krajcov |
Nutričné hodnoty/ 1 krajec | ||
KCal | 152 KCal | |
Sacharidy | 21 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 14 g | |
Tuky | 1 g |