
Fit pečené cuketovo-tuniakové fašírky
Lahodné fit fašírky bez vysmážania? Áno, prosím! Tieto pečené cuketovo-tuniakové fašírky si určite zamilujete a navyše si ich môžete pripraviť aj úplne bez múky a lepku.
Tento recept s cuketou patrí nielen medzi moje najobľúbenejšie, no stal sa aj jedným z najpopulárnejších receptov na mojej stránke. A mňa veľmi teší, že vám tieto fit fašírky z cukety a tuniaka tak veľmi chutia. Aby som vám ukázala, aké jednoduché je pripraviť si ich, natočila som k tomuto receptu aj krátky videorecept, ktorý si môžete pozrieť nižšie. Pre najlepší výsledok sa snažte z cukety počas prípravy vytlačiť čo najviac vody, budú tak pevnejšie, chrumkavejšie a oproti vyprážaným fašírkam na nich nepoznáte takmer žiaden rozdiel.
Tieto zdravé fašírky majú vyšší obsah bielkovín a zároveň obsahujú málo kalórií a tuku. Sú ideálne na večeru, no dopriať si ich môžete pokojne aj na raňajky, ako snack či desiatu počas dňa. Pripraviť si ich môžete s pomocou špaldovej alebo celozrnnej múky a pre bezlepkovú verziu použite pohánkovú múku či pomleté orechy.
Tieto fašírky odporúčam podávať s jednoduchou kyslastou jogurtovo-uhorkovou omáčkou, ktorá sa k nim náramne hodí.
Vyskúšajte tieto zdravé fit fašírky, som si istá, že zachutia celej rodine.
1 hrnček = 250 ml
Ingrediencie
- Na fašírky:
- 1 stredne veľká cuketa
- 120g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
- 1/4 HR strúhaného syra
- 1/4 HR špaldovej múky (alebo celozrnnej ražnej, pohánkovej, prípadne pomletých orechov) (odporúčam túto)
- 2 strúčiky cesnaku (roztlačeného)
- 1 veľké vajce
- štipka morskej soli
- 1/8 ČL čierneho korenia
- Na omáčku:
- 3 PL gréckeho bieleho jogurtu
- 4 kyslé uhorky
- štipka čierneho korenia
- štipka morskej soli
Postup
- Cuketu si nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky.
- V miske cuketu posypeme morskou soľou a necháme 10 minút odstáť.
- Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody.
- Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky.
- Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlatý papierom na pečenie.
- Fašírky pečieme na 200 stupňoch 20-23 minút dohneda, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.
- Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a morskej soli.
- Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 6 fašíriek |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 78 KCal | |
Sacharidy | 5 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 9 g | |
Tuky | 2 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízky obsah sacharidovNízkotučnéRaňajkyCuketaVajciaLow carb raňajkyObed a večera bez múkyRaňajky bez múky a lepkuLow carb recepty na obedy a večereFitness recepty na raňajky s vajíčkamiZdravé raňajky s cuketouRaňajky s tuniakomFitness recepty na obed a večeruRecepty na nízkotučné obedy a večereCuketové recepty s vysokým obsahom bielkovínNízkosacharidové recepty s cuketouDiétne recepty s cuketou na chudnutieDiétne recepty s tuniakom na chudnutieFitness recepty s tuniakomNízkosacharidové recepty s vajíčkamiBezlepkové recepty s vajíčkamiFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.