
Tuniakovo-zeleninová vežička s balzamikom
Rozmýšľate nad chutným, dobre vyzerajúcim a nutrične bohatým jedlom, ktoré budete mať pripravené za pár minút a dostatočne vás zasýti? Tak potom vyskúšajte tuniakovo-zeleninovú vežičku s balzamikom. Vďaka nízkemu obsahu sacharidov a vysokému obsahu bielkovín si ju môžete dopriať kedykoľvek počas dňa a aj pri rôznych diétách či chudnutí.
Príprava fit jedla nebola nikdy jednoduchšia. Na tuniaka poukladáte všetky ostatné suroviny, prípadne ich doplníte o ďalšie ingrediencie podľa vašej chuti, polejete balzamikovým octom a máte hotovo. Výsledné dielo vyzerá esteticky, je krásne farebné a ešte lepšie chutí.
Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý šalát alebo vežičku s tuniakom - záleží už len na vás, ako si ho poukladáte na tanieri. A balzamiko určite nevynechajte.
Ingrediencie
- 100g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
- 100g cottage cheese
- 1 paradajka
- 1/2 avokáda
- hrsť baby špenátu
- 20 g olív
- pretlačený strúčik cesnaku
- 1 PL balzamikového octu
- červená cibuľa (voliteľné)
Postup
- Tuniaka zbavíme šťavy a vyklopíme ho na tanier.
- Na tuniaka poukladáme očistenú a nakrájanú zeleninu, cottage (zmiešaný so strúčikom cesnaku) a nakoniec celú vežičku prelejeme balzamikovým octom.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 1 porcia |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 350 KCal | |
Sacharidy | 10 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 36 g | |
Tuky | 17 g |