Fit Recepty
Sleduj ma
Fantastická hubová panvička s cícerom a vajíčkom

Fantastická hubová panvička s cícerom a vajíčkom

Ak máte radi rýchle a chutné jedlá pripravené na jednej panvici, vyskúšajte túto fantastickú hubovú panvičku s cícerom a vajíčkom. Jedna porcia obsahuje iba 8 g sacharidov a až 24 g bielkovín. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny vás dobre zasýti a neuškodí vašej postave, ani zdraviu - práve naopak, je plná vitamínov a minerálov. Perfektne sa hodí nie len na obed či večeru, ale aj na raňajky.

Jedlá z jednej panvičky mám veľmi rada, pretože ich príprava je extrémne jednoduchá a rýchla. Inak tomu nie je ani pri tomto recepte. Vďaka tomu, že sa všetky suroviny dusia spolu v jednej panvici, sa chute a vône jednotlivých surovín sa krásne prepoja. Kombinácia húb, špenátu a vajíčok je vynikajúca a navyše plná vitamínu K, A, horčíka, mangánu a kyseliny listovej. Cícer toto nízkokalorické a nízkosacharidové jedlo obohatí o skvelú, jemne orieškovú chuť a doplní mu železo, draslík a vitamíny B skupiny. Okrem toho, že je táto hubová panvička s cícerom a vajíčkom plná vitamínov, minerálov, bielkovín a vlákniny, je plná farieb a určite tak poteší aj oči.

Fantastickú hubovú panvičku s cícerom a vajíčkom si môžu pripraviť aj celiatici, keďže neobsahuje lepok. Ak by ste si ju chceli pripraviť vo vegánskej verzii, stačí vynechať vajíčka a stále budete mať fantastické a zdravé jedlo. Ak sa vám príprava farebnej a chutnej panvičky zapáčila, vyskúšajte aj túto: Farebná panvička .

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g šampiňónov alebo iných húb
  • 120 g uvareného cíceru z konzervy (bez šťavy) (odporúčam tento)
  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • 3 - 4 kusy sušených paradajok (odporúčam tieto)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL chili vločiek (odporúčam tieto)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 4 vajcia
  • jarná cibuľka (na ozdobu)
  • soľ a čierne mleté korenie (podľa chuti)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Na panvici si zohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme ich približne 5 minút.
  2. Keď sa šampiňóny stiahnu a voda sa odparí, znížime teplotu a pridáme pretlačený cesnak, nakrájaný špenát a nakrájané sušené paradajky. Premiešame a varíme 2 - 3 minúty.
  3. Pridáme cícer, čili vločky, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a korením. Premiešame a urobíme 4 dierky, do ktorých rozbijeme vajcia.
  4. Znížime teplotu, panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme 5 - 8 minút dusiť, kým sa vajíčko dostatočne neuvarí.
  5. Napokon jedlo ozdobíme nasekanou zelenou cibuľkou a ihneď podávame.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal372 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina14 g
Bielkoviny27 g
Tuky19 g