Ak máte radi rýchle a chutné jedlá pripravené na jednej panvici, vyskúšajte túto fantastickú hubovú panvičku s cícerom a vajíčkom. Jedna porcia obsahuje iba 8 g sacharidov a až 24 g bielkovín. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny vás dobre zasýti a neuškodí vašej postave, ani zdraviu - práve naopak, je plná vitamínov a minerálov. Perfektne sa hodí nie len na obed či večeru, ale aj na raňajky.
Jedlá z jednej panvičky mám veľmi rada, pretože ich príprava je extrémne jednoduchá a rýchla. Inak tomu nie je ani pri tomto recepte. Vďaka tomu, že sa všetky suroviny dusia spolu v jednej panvici, sa chute a vône jednotlivých surovín sa krásne prepoja. Kombinácia húb, špenátu a vajíčok je vynikajúca a navyše plná vitamínu K, A, horčíka, mangánu a kyseliny listovej. Cícer toto nízkokalorické a nízkosacharidové jedlo obohatí o skvelú, jemne orieškovú chuť a doplní mu železo, draslík a vitamíny B skupiny. Okrem toho, že je táto hubová panvička s cícerom a vajíčkom plná vitamínov, minerálov, bielkovín a vlákniny, je plná farieb a určite tak poteší aj oči.
Fantastickú hubovú panvičku s cícerom a vajíčkom si môžu pripraviť aj celiatici, keďže neobsahuje lepok. Ak by ste si ju chceli pripraviť vo vegánskej verzii, stačí vynechať vajíčka a stále budete mať fantastické a zdravé jedlo. Ak sa vám príprava farebnej a chutnej panvičky zapáčila, vyskúšajte aj túto: Farebná panvička .
Na panvici si zohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme ich približne 5 minút.
Keď sa šampiňóny stiahnu a voda sa odparí, znížime teplotu a pridáme pretlačený cesnak, nakrájaný špenát a nakrájané sušené paradajky. Premiešame a varíme 2 - 3 minúty.
Pridáme cícer, čili vločky, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a korením. Premiešame a urobíme 4 dierky, do ktorých rozbijeme vajcia.
Znížime teplotu, panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme 5 - 8 minút dusiť, kým sa vajíčko dostatočne neuvarí.
Napokon jedlo ozdobíme nasekanou zelenou cibuľkou a ihneď podávame.