Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé proteínové cannoli lievance

Zdravé proteínové cannoli lievance

Najlepšia dobrota, akú som za posledné mesiace jedla! Po návšteve v Taliansku a po ochutnaní tradičných "cannoli" som si povedala, že si ich musím skúsiť pripraviť v zdravšej verzii. Podarilo sa! Tieto zdravé proteínové cannoli lievance sú síce bez múky, bez cukru a bez vyprážania, no pravú chuť cannoli v nich isto ucítite.

Vyskúšajte ich, sú perfektné. Jednoduché fit proteínové lievance sa hodia na raňajky, ako sladký obed, sladká večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov, či ako dezert. Okrem toho tiež vyzerajú a voňajú úžasne - veď uznajte sami!

Vďaka ovsenej múke sú tieto zdravé proteínové cannoli lievance ľahšie stráviteľné a bez lepku. Ovsenú múku si môžete pripraviť jednoducho rozmixovaním ovsených vločiek, napríklad v takomto mixéri ( (odporúčam tento) ). Proteínový prášok v recepte zvyšuje obsah bielkovín a vylepšuje jeho nutričné hodnoty, preto ho odporúčam použiť, no ak ho doma náhodou nemáte, môžete použiť ako náhradu pudingový prášok v rovnakom množstve.

Pripravte tieto krásne a zdravé lievance napríklad aj pre svoje deti. Tie predsa milujú sladké obedy, ako väčšina z nás. Tak šup na to a vychutnajte si túto sladkú dobrotu bez výčitiek :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 60g (1/2 hrnčeka) ovsenej múky (rozmixovaných ovsených vločiek) (odporúčam túto)
  • 40g proteínového prášku (môžme nahradiť 2 PL pudingového prášku) (odporúčam tento)
  • 2 vajcia
  • 4 PL mlieka
  • na plnku:
  • 250g ricottty
  • zrnká z 1 vanilkového struku
  • 30g proteínového prášku (môžeme nahradiť s 2 PL ľubovoľného sladidla či štipkou stévie) (odporúčam tento)
  • čokoládové kúsky 70%+ (voliteľné) (odporúčam túto)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ovsenú múku si môžeme pripraviť rozmixovaním ovsených vločiek na múku.
  2. Z ovsenej múky, proteínového prášku, vajec a mlieka si vytvoríme cesto na lievance.
  3. Cesto dávkujeme pomocou lyžice na rozpálenú, nepriľnavú panvicu a lievance opekáme zhruba 30 sekúnd z každej strany do zlatista.
  4. Akonáhle je lievanec hotový, stočíme ho do tvaru "rúrky" a zaistíme ho v tomto tvare napríklad nožom alebo iným ťažším predmetom. Po vychladnutí by mali lievance ostať v tomto tvare a nemali by sa otvárať.
  5. V miske si zmiešame všetky ingrediencie na plnku.
  6. Plnku vložíme do cukrárskeho alebo mikroténového sáčku a naplníme ňou stočené lievance.
  7. Nakoniec môžeme konce posypať čokoládovými kúskami.
  8. Cannoli lievance sú výborné ihneď po pripravení, ale aj po odležaní v chladničke.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť8 kusov
Nutričné hodnoty / 1 kus
KCal110 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina1 g
Bielkoviny12 g
Tuky5 g