Zdravá pečená banánovo-kokosová kaša s ovsenými vločkami a amarantom predstavuje nutrične hodnotné a zároveň chutné raňajky. Táto pečená kaša je bez cukru a bez múky, je totiž dostatočne, no nie prehnane sladká vďaka banánom. Ak ste milovníkom raňajkových kaší a kokosu, určite si ju pripravte - hotová je raz-dva.
Spojenie banánov a kokosu nemôže nikdy dopadnúť zle. V tomto recepte si z týchto obľúbených surovín pripravíme chutné raňajky plné vlákniny a nutrientov, na čele s vitamínom B-6, horčíkom, železom, mangánom a meďou. Príprava je pritom tak jednoduchá - stačí všetky suroviny spolu zmiešať a následne upiecť do zlatista.
Ak radi používate proteín, môžete ho v tomto recepte využiť (najlepšie vanilkový alebo kokosový), no ak ho doma nemáte, stačí, ak ho nahradíte rovnakým množstvom ovsených vločiek. No a v prípade, že použijete pri príprave bezlepkové ovsené vločky, bude táto pečená ovsená kaša aj úplne bez lepku. Do cesta si môžete pridať aj lyžicu orechového masla, prípadne si ním pokvapkať hotovú kašu.
Zdravá pečená banánovo-kokosová ovsená kaša je bez vajec a orechov, pochutnať si na nej tak môžu ráno aj alergici. Dodá vám kvalitnú energiu a zároveň zasýti. Kaša je bohatšia aj na sacharidy a kalórie, poslúži teda ideálne na fyzicky náročnejšie dni. Najlepšie chutí ešte teplá.
Vo väčšej mise si pomocou vidličky roztlačíme banány na pyré.
Pridáme všetky ostatné suroviny (v surovom stave) a cesto premiešame.
Kašu vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (použila som 23 x 10 cm) a pečieme ho 20 - 25 minút pri 180 stupňoch do zlatista.